Migranţi pakistanezi, aduşi în România cu vize pentru studenţi. Vezi legăturile reţelei...

Migranţi pakistanezi, aduşi în România cu vize pentru studenţi. Vezi legăturile reţelei anihilată de DIICOT cu jandarmul tâlhar

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Timişoara şi poliţiştii de frontieră au reuşit, ieri, anihilarea unei grupări de trafic de migranţi extrem de bine pakistanez student 1organizată, care-şi aducea „clienţii” din Pakistan în România legal, obţinându-le vize de studiu la Universitatea Politehnica din Bucureşti.  Odată ajunşi în România, pakistanezii erau scoşi ilegal peste câmp în Ungaria, unde erau preluaţi de un alt segment al reţelei care-i ducea până-n ţările de destinaţie – Italia, Franţa sau Spania.  „Am venit cu viză de studii. Vroiam să ajung ăn Austria şi de acolo în Italia. Trebuia să ajung la Universitatea Politehnică Bucureşti. Am dat 500.000 de rupii pakistaneze, aproximativ 3.500 de euro. I-am dat banii unui consultant din Pakistan care mi-a asigurat de banii ăştia viza şi transportul cu avionul. Nu am fost niciodată la facultate. Eu am făcut doar clasa a XI a.


A fost un interviu cu consultantul”, a povestit unul dintre migranţi.

Anchetatorii au monitorizat activitatea grupării şi, după mai multe luni de supravegheri, au intervenit în momentul  în care unul dintre pakistanezi  încerca să scoată trei migranţi peste fâşia verde în Ungaria. Călăuza şi „clienţii” au fost reţinuţi împreună cu şoferul român care i-a transportat până în apropierea localităţii Cenad. În paralel, o altă echipă l-a reţinut pe liderul grupării care era cazat la o pensiune din Timişoara şi care coordona întreaga operaţiune. Fiecare transfug  a plătit câte 500 euro pentru a fi scos din România şi a ajunge în vestul Europei. Liderul reţelei avea rezidenţă în Italia, iar aceasta-i permitea libertate de mişcare în tot spaţiul Uniunii Europene. Conform planului, după ce migranţii erau scoşi de călăuză din România urma să fie preluaţi de lider şi duşi până la destinaţie.

Gruparea anihilată de ieri de DIICOT are legătură şi cu tâlhăria comisă de jandarmul Ionuţ Uscatu şi complicele său Cristian Nacov. Unul dintre cei atacaţi în noaptea respectivă era chiar călăuza pakistaneză reţinută ieri de cei de la Poliţia de Frontieră, cei doi români intrând peste aceştia pentru a-şi regla afacerile de transportare a migranţilor spre Ungaria.

Procurorul DIICOT a dispus reţinerea pe 24 de ore a liderului grupării pakistaneze, a călăuzei şi a şoferului român.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.