Rugbyștii au muncit, dar s-au şi distrat în cantonamentul de la Valea...

Rugbyștii au muncit, dar s-au şi distrat în cantonamentul de la Valea lui Liman

0
DISTRIBUIȚI

Campionii de la RCM Timișoara sunt aproape de a încheia primul stagiu de pregătire al iernii, cantonamentul de la Valea lui DSCF0040Liman. Aici, staff-ul tehnic a pus accent mai mult pe teambuilding, dar jucătorii au făcut și diverse circuite de antrenamente fizice în vale. Valea lui Liman a devenit unul dintre locurile preferate de cantonament al galben-albaștrilor, după ce și vara trecută Chester Williams i-a adus aici. Valea a răsunat la strigătul campionilor, care în fiecare zi s-au pregătit prin diverse tipuri de exerciții fizice, fără minge. Cantonamentul a urmat săptămânii de teste fizice, iar antrenorul Chester Williams s-a declarat mulțumit de felul în care a decurs pregătirea de lângă comuna Tomești, atât în ceea ce privește vechii jucători, cât și nou-veniții. În continuare, jucătorii au fost atent monitorizați. ”Cred că a fost o săptămână bună, am văzut la ce nivel sunt jucătorii. Vom putea să ținem o evidență clară, cu procentajul de grăsime corporală și toți parametrii. Rolul acestei săptămâni a fost să facem jucătorii să fie uniți, să ne înțeleagă cultura rugby-ului, dar ne-am și distrat și sperăm ca tot sezonul să fie așa, deoarece suntem o familie”, a precizat Williams.

Și în acest cantonament, preparatorul fizic Bogdan Almăjan a fost alături de echipă și a încercat să pună în aplicare ceea ce a învățat în Africa de Sud, de la cei de la Stormers.


Preparatorul a venit din Africa cu bareme fizice concepute după standardele internaționale, iar fiecare jucător va fi analizat conform cu acei parametri, în funcție de postul pe care evoluează. ”Săptămâna aceasta ne-am întâlnit în cantonament petru a vedea cum stă fiecare jucător după standarde internaționale. Cu toții ne dorim să evităm accidentările și să facem o pregătire fizică cât mai bună. Săptămâna aceasta au fost antrenamentele combinate, eu sunt mulțumit de cum am răspuns jucătorii. Cei noi mi-au spus că le-au plăcut antrenamentele și dacă vor decurge acum ei o sa fie mai bine preătiți ca anul trecut”, a explicat Bogdan Almăjan. Jucătorii s-au declarat încântați de cantonamentul din localitatea timișeană, mai ales că știu că la revenirea la timișoara îi așteaptă antrenamente mult mai dificile. ”A fost o săptămână foarte reușită la Valea lui Liman, am socializat foarte mult. Ne pare bine că băieții noi s-au integrat foarte bine, au valore și automat loc în această echipă. Am socializat și cu terenul, ușor ușor ne intrăm în ritm, iar de săptămâna viitoare vom începe antrenamente mult mai grele la Timișoara. Vremea a ținut mult cu noi, față de anul trecut, când am găsit zăpada de un metru”, a declarat căpitanul Stelian Burcea. După antrenamentele de la Timișoara, luna februarie va aduce un nou stagiu de pregătire pentru jucători, la Arsenal Park Orăștie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.