Rugbyștii timișoreni pun la cale o academie națională de juniori

Rugbyștii timișoreni pun la cale o academie națională de juniori

0
DISTRIBUIȚI

Campionii de la RCM au un proiect de dezvoltare a unei academii de juniori pe care doresc să o extindă astfel încât să fie cea mai RCM Timișoara – Farul Constanța03mare la nivel național. De aceea, clubul a inceput selecții atât în Timișoara, cât și în aria localităților din jur. În acest moment, la club activează trei echipe de juniori, grupe de U16, U17 și U19. Grupa sub 19 ani va termina anul acesta junioratul și va fi înlocuită de cei care vin din urmă, iar din vară, clubul vrea să facă o nouă grupă sub 16 ani. Copiii vor fi antrenați de Marian Marin și Paul Borzaș. Până în acest moment, au fost făcute selecții în localitățile din partea de nord a Timișoarei, în comunele Dumbrăvița, Giarmata, Pișchia, Fibiș, Bencec și Murani, iar în viitor, clubul are în plan acțiuni similare la Șag, Parța sau Săcălaz.


Din Giroc, cei de la RCM mai pot lua jucători de la CSȘ Begam, atunci când termină junioratul. De asemenea, o grupă de juniori există și la Orțișoara. În viitor, cei din club speră să se poată baza pe un centru cu 150-200 de juniori, dar pe stadionul ”Gheorghe Rășcanu” problema vestiarelor improprii îngreunează un proiect de o asemenea anvergură. ”Programul de antrenament al juniorilor se suprapune cu cel al echipei mari, iar vestiarele sunt o mare problemă”, a declarat directorul sportiv Dan Borzaș.

Pentru juniorii care activează deja sub culorile galben-albastru, cei de al club au discutat să îi înscrie într-o clasă de profil la Liceul cu Program Sportiv Banatul. De asemenea, ei vor fi încurajați să se specializeze în sport la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest. ”Noi avem deja în cadrul clubuli antrenori care sunt absolvenți ai UVT, fie în cadrul ciclului de licențăm fie la masterat. În timp, este important să asigurăm o formare pe diverse paliere, deoarece din rugby nu se câștigă atât de mult încât să poți trăi întreaga viața. De aceea, e important să asigurăm o formare pe diverse paliere. Unii vor dori să urmeze o carieră de management sportiv, alții în antrenorat”, a declarat vicepreședintele clubului, Mădălin Bunoiu. Deocamdată, clubul își propune obiective cât mai înalte cu juniorii la cele trei categorii de vârstă, pe măsura rezultatelor echipei mari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.