Studiile pentru subpasajele Popa Șapcă, Jiul și Solventul, gata în patru luni....

Studiile pentru subpasajele Popa Șapcă, Jiul și Solventul, gata în patru luni. Cât vor costa

1
DISTRIBUIȚI

46.000 de euro de la bugetul local – atât va plăti Primăria Timişoara pentru studiile de fezabilitate pentru subpasajele Popa Şapcă, Pasaj Jiul Circumvalatiunii extindereJiul-Circumvalaţiunii şi Solventul. Edilul şef, Nicolae Robu, a anunţat, astăzi, că „licitaţiile au fost câştigate de o firmă din Iaşi, iar săptămâna viitoare reprezentanţii companiei vor avea o primă întâlnire cu deţinătorii de reţele şi cu reprezentanţii CFR”.

Conform  contractului,  studiile trebuie să fie gata în patru luni.


Astfel, în aproximativ doi  ani, timişorenii ar putea circula prin subpasajul Jiul, primul la care vor începe lucrările fiind cel mai uşor de realizat, după cum a explicat Robu. Legat de banii necesari pentru lucrări de infrastructură – deşi nu a majorat taxele şi impozitele locale, riscând, după cum a fost atenţionat de prefectul Eugen Dogariu să nu mai primească fonduri la reechilibrarea bugetară de la finele anului – Robu se arată optimist. Primarul spune că dacă nu va fi suficient de convingător pentru a atrage resurse de la Guvernul României, atunci fie va apela la fonduri europene, fie la fonduri din bugetul local. Robu nu exclude nici varinta contractării unui împrumut pentru realizarea acestor subpasaje pe care le consideră prioritare pentru Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. sper ca va trece prin cap sa mariti spatiul de sub pasaj, pt a incapea si un camion (chiar daca in viitor nu o sa aiba voie). in fiecare an acest pasaj cu gabaritul gresit semnalizat provoaca pagube firmelor de asigurari in valoare de peste 1,000,000 de euro.

    daca nu se poate ridica calea ferata aceasta marire a spatiului se poate face prin schimbarea tipului de pod pt micsorarea grosimii (distantei dintre sina si partea de jos a podului), schimbare care cred ca oricum este necesara deoarece se doreste marirea lungimii podului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.