De ce nu pot rugbyștii timișoreni să evolueze în Challenge Cup pe...

De ce nu pot rugbyștii timișoreni să evolueze în Challenge Cup pe stadionul CFR, deși au primit drept de joc

0
DISTRIBUIȚI

stadionul cfr02

Situația Stadionului CFR s-a clarificat în ceea ce privește cluburile sportive din oraș care vor împărți arena. Clubul CFR, cu echipa de fotbal din liga a IV-a, cea de fotbal feminin plus grupele de juniori, vor rămâne acasă, dar vor împărți stadionul cu echipa mare de la RCM MVT Universitatea de Vest Timișoara.

Clubul de rugby a primit acceptul Regionalei CFR, proprietara Stadionului CFR, să joace la Gara Mare. De asemenea, RCM a primit acordul să înceapă lucrări de recondiționare a stadionului. Cei de la club au spus că au început să pună pe hârtie ce trebuie îmbunătățit la stadion, precum și să estimeze suma pe care o vor investi în primul an. ”Deocamdată, nu avem o estimare a costurilor, dar lucrările vor începe cel mai probabil în câteva săptămâni. Recondiționarea stadionului va fi un proiect pe termen lung”, a declarat vicepreședintele clubului, Dan Dinu. Campionatul de rugby este programat să înceapă la sfârșitul lunii martie, așa că galben-albaștrii vor debuta într-o nouă ediție a SuperLigii tot pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. De asemenea, deși conducerea își dorea Stadionul CFR în perspectiva organizării meciurilor de Challenge Cup, timpul nu va mai permtie clubului să facă acest lucru toamna viitoare.


”Pentru Challenge Cup nu vom putea juca pe Stadionul CFR, cel mai probabil vom juca pe Dan Păltinișanu”, a mai precizat Dan Dinu. Ediția din 2013 a Amlin Chalenge Cup va începe toamna viitoare cu faza grupelor.

De asemenea, grupele de juniori ale RCM-ului vor rămâne să se pregătească pe ”Gheorghe Rășcanu” în Ronaț. Pentru stadionul CFR, cei de la club aveau un proiect mai vechi de modernizare, destul de amplu, dar și costisitor. Pe lângă tribune reconstruite și pistă de atletism modernă, pe terenurile din spate, clubul vroia să facă alte trei terenuri perpendiculare pe terenul mare, un ștrand, spații comerciale sub tribune, dar și terenuri pentru alte sporturi. Cei de la CFR intenționau acum câțiva ani să facă totul cu bani europeni, mai ales că la vremea respectivă Georgică Cornu finanța clubul alb-vișiniu. Criza financiară a făcut ca totul să rămână doar la stadiul de idee.

Acum, cei de la RCM vor să facă în spate tot trei terenuri de antrenament, dintre care unul cu gazon sintetic. De asemenea, Dan Dinu spune că se gândește în viitor și la spații comerciale. ”Ne-am dori ca ziua de desfășurare a meciului să fie o zi de sărbătoare, așa cum e în Anglia și Franța”, a spus vicepreședintele clubului. De reamenajarea arenei se va ocupa Drufec, unul dintre principalii sponsori ai RCM-ului, firma președintelui Dan Doda. Întrebat dacă Primăria Timișoara va contribui cu fonduri, Dan Dinu a lăsat să se înțeleagă că este mulțumit cu sprijinul financiar oferit până acum echipei de către autoritățile locale.

PRESSALERT.RO relata de curând despre disputa dintre clubul de rugby și CFR, mai ales după ce primarul Nicolae Robu, în euforia din jurul campaniei electorale, apucase să le promită rugbyștilor că se pot muta pe stadionul CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.