Mesaj antisemit scris pe gardul Cimitirului evreiesc. Ce spun reprezentanții comunităţii

Mesaj antisemit scris pe gardul Cimitirului evreiesc. Ce spun reprezentanții comunităţii

5
DISTRIBUIȚI

IMG_8000

Administratorii Cimitirului Evreiesc au avut astăzi parte de o surpriză neplăcută. În jurul prânzului, aceștia au descoperit, pe exteriorul gardului, inscripția „Moarte la evrei evrei”. Lângă această sintagmă, autorul mesajului a desenat și o svastică. Reprezentanții Comunității evreiești din Timișoara au chemat poliția la locul faptei, însă au sesizat și primăria în legătură cu acest incident.


„Este durerorsâ și regretabil pentru noi faptul că în zilele noastre se poate vedea așa ceva în Timișoara. Pentru vârstnicii noștri, care au trecut și priun anii Holocaustului, este și mai traumatic să vadă asemenea înscrisuri și însemne. Deoarece noi credem în spiritul de prietenie al orașului nostru, consider că asemenea manifestări, ca și scrierile antisemite de pe Internet, ar trebui condamnate de societatea civilă și sper ca orgamele competente să-i identifice pe făptași”, a spus Luciana Friedmann, președinte al Comunității Evreiești din Timișoara.

„Polițiștii Secției 5 au fost cei care au ajuns la fața locului. În acest moment, se fac cercetări pentru identificarea autorului sau autorilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii instigare la discriminare. Ancheta se face sub coordonarea directă a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș”, a explicat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiș.

5 COMENTARII

  1. Probabil niste copii erau pusi pe glume iar acum asociatia nasosilor va cere despagubiri de milarde si ne vor da in gat la prietenii americani care vor spune ca daca nu platim „eject” din NATO iar Germania fortata de imprejurari si presiune amenita cu evacuarea din UE. Si uite asa niste pustani neajunsi la pubertate schimba destinul unei tzari.
    Ma intreb daca nemtii nu s-au simtit jigniti dupa sute de filme propagandite hollywoodiene care ii puneau in lumina proasta. Majoritatea nici nu stiau de holocaust si cine stie cate flegme au primit. Spielberg de ce nu e cercetat pt denigrare si provocare?

  2. Bineinteles ca politia nu va face nimic.Eu personal am fost calcat de hoti,le-am dat in mana amprentele lasate de hoti,dar nici nu s-au uitat.Se uitau in alta parte…si ziceau:”Domnule,a trecut roua peste urme.nu se mai pot recolta probe.degeaba mai ducem obiectele la criminalistica…”asta desi se vedeau urmele cu ochiul liber.Au trecut mai bine de 10 luni.Imi pare rau ca nu i-am inregistrat.De atunci am tot timpul un aparat de inregistrat la mine!

  3. de unde stim noi ca inscrisul nu e opera chiar a evreilor sau a ,,Tinutului secuesc” ghidat de agentii secreti maghiari ca sa arati opiniei publice ca in romanie minoritatile nu sunt tratate bine,noi fiind un exemplu de convietuire pentru U.E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.