Neozeelandezul Paula Kinikinilau s-a întors la RCM Timișoara

Neozeelandezul Paula Kinikinilau s-a întors la RCM Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Paula Kimikimilau. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN
Paula Kimikimilau. FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Conducerea clubului de rugby l-a convins pe jucătorul din emisfera sudică să revină la Timișoara. Kdkasldk a plecat după încheierea campionatului, în noiembrie anul trecut, înapoi în țara sa natală, Noua Zeelandă, unde a semat un contract cu altă echipă.

Revenirea lui Kinikinilau este a doua poveste de acest gen în care este implicat centrul născut în Tonga. Iarnă trecută, s-a întâmplat la fel. Rugbystul și-a găsit o echipă în țara sa, dar a fost convins să revină. Iată că puterea de convingere a vicepreședinteului clubului a reușit încă o dată s îl readucă pe Kinikinilau la nord de linia Ecuatorului, la Timișoara.


”Dan Dinu mi-a trimis un mail, el întotdeauna este atent cu jucătorii buni care au evoluat la Timișoara și asta m-a convins să revin. Încă nu am văzut la lucru echipa în noua formulă, dar am auzit lucruri bune”, a declarat Kinikinilau. Anul trecut, centrul a fost aproape să fie votat cel mai bun jucător străin din Superligă, dar cel care s-a impus a fost Michael Wiringi, de la Baia Mare. Pentru Timișoara, Kinikinilau a însemnat mai mult decât un jucător foarte bun la linia de trei sferturi. Jucătorul a fost sufletul echipei și un lider pentru străinii din lot. Cu toate acestea, an de an dorința de a fi aproape de familie îl face să șovăiască între a rămâne la RCM sau se întoarce acasă. „Pentru cei din emisfera sudică, religia și familia sunt foarte importante. Probabil că el s-a dus la alt club, a văzut ce condiții sunt și și-a dat seama de profesionalismul de la Timișoara”, a declarat vicepreședintele clubului, Dan Dinu. Oficialii de la RCM trag speranțe ca după încă un an, centrul lor să poată juca în națioanala României, la fel ca și georgianul Otar Turashvili. Cum Kinikinilau nu a evoluat pentru altă națională, după trei de joc în țara noastră, ar putea fi selecționat. Pentru posturile de centru, cei de la RCm încearcă să îl repatrieze și pe Ben Tuiatua, dar așteaptă și răspunul unui jucător neo-zeelandez care evoluează în campionatul Japoniei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.