Nou în învățământul din 2013: after-school anunțat și centralizat la inspectoratul școlar

Nou în învățământul din 2013: after-school anunțat și centralizat la inspectoratul școlar

1
DISTRIBUIȚI

elevi

Părinţii care nu au cu cine să îşi lase copilul după ce acesta iese de la ore, au varianta programului after school. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a solicitat tuturor unităţilor de învăţământ care au intenţia să organizeze aceste programe şi în noul an şcolar să îşi depună proiectele.


În funcţie de costurile pe care trebuie să le suporte părintele sau modul de organizare, şcolile vor primi aviz pozitiv sau negativ din partea reprezentanţilor ISJ Timiş. „Ştim că sunt foarte multe şcoli din judeţ care organizează programe after school, dar 2013 este primul an în care se centralizează aceste date. Până la începutul lunii martie vom ştii care sunt şcolile care doresc să organizeze programe after school. Este pentru prima dată când inspectoratul poate acţiona şi schimba dacă ceva nu este bine”, a afirmat Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct.

Reprezentanţii ISJ Timiş doresc să vină în sprijinul părinţilor cu cele mai reduse costuri la programele after school în şcolile de stat, astfel că unităţile de învăţământ care vin cu oferte cât mai atractive au mai multe şanse să obţină un aviz pozitiv. Programul „după şcoală” este adresat elevilor din clasele I-IV. După finalizarea orelor, copiii nu merg acasă, ci rămân în şcoală, supravegheaţi de un învăţător. Aceştia îşi fac temele, iau masa şi se joacă.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.