Prima trupă timișoreană care apelează la finanțarea fanilor pentru a scoate un...

Prima trupă timișoreană care apelează la finanțarea fanilor pentru a scoate un album

1
DISTRIBUIȚI

sst4

Formaţia Sebastian Spanache Trio e prima trupă timişoreană care apelează la finanţarea de tip „crowdfunding“ pentru apariţia unui nou material discografic. „Am apelat la această formă de finanţare pentru că este foarte greu să obţii finanţare din surse private (sponsorizări). De aceea ne-am gândit la această variantă, a donaţiilor cu sume mici“, ne-a declarat Radu Pieloiu, din partea trupei.

Pentru că industriile creative au avut mult de suferit din cauza crizei economice din ultimii ani, s-au dezvoltat noi soluţii,  una dintre cele mai interesante fiind crowdfunding-ul, prin intermediul căreia creatori din toată lumea pun la bătaie o idee şi oricine poate contribui cu o donaţie care să ducă proiectul la realizare. În plus, ”consumatorii” de produse culturale care susţin astfel de proiecte îşi asigură o implicare directă, încă din primele etape.


Solista britanică Amanda Palmer, care a făcut parte din trupa Dresden Dolls a „adunat“ anul trecut aproape 1,2 milioane de dolari pentru finanţarea discului ei, Theatre Is Evil, acesta fiind unul din cele mai răsunătoare proiecte crowdfunding din lumea muzicii, din ultima vreme.

Timişorenii au un „target“ mult mai mic, costurile producţiei materialului audio fiind de 5.000 de lei. Sebastian Spanache Trio s-a format în toamna anului 2011, avându-i în componenţă, pe lânga pianistul Sebastian Spanache, pe Csaba Santa la contrabas şi pe Radu Pieloiu la tobe şi a concertat în festivaluri de jazz importante din România şi nu numai, printre acestea numărându-se Timisoara Capital Jazz, Roland Jazz Festival, Dixie Jazz Festival Veliko Tarnovo (Bulgaria), International Ethno-Jazz Fest  „July Jazz” Smolyan (Bulgaria) şi Jazz Showcase de la Palatul Culturii din Budapesta. Cei care se hotăresc să susţină acest proiect vor primi din partea trupei invitaţii de două persoane la concerte, download gratuit al discului şi diverse ale facilităţi. Până la ora actuală, iniţiativa timişorenilor are parte doar de un singur susţinător (care a donat 25 de lei), iar cei care vor să îi ajute pe muzicienii timişoreni o pot face prin intermediul paginii http://multifinantare.ro/Project/Details/172.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.