„Scorpionii galbeni” au început operaţiunile de luptă în Afganistan. Vezi primele impresii...

„Scorpionii galbeni” au început operaţiunile de luptă în Afganistan. Vezi primele impresii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

misiune de recunoastere

Cei peste 500 de militari ai Batalionul 2 Manevră „Scorpionii Galbeni” din Timișoar au intrat în viața agitată a scenei de război din Afganistan, unde au plecat la începutul acestui an. Maiorul Sorin Homeag, ofiţerul de informare al Batalionului, a scris primele rânduri despre momentele pline de emoţie când militarii s-au îmbarcat în aeronavă şi despre primele săptămâni petrecute în zona de conflict.

„Optimişti, conturăm cu sprijinul permanent al familiei succesul în noua misiune, cu gândul la revederea de peste şase luni. O parte din colegii noştrii aflaţi la prima experienţă de acest gen încercau să îşi ascundă emoţiile dialogând pe tema zborului: câte ore durează, unde facem escala… După un zbor fără probleme, mulţumim colegilor noştri, piloţi din Forţele Aeriene Române pentru acest lucru, aeronava de tip Hercules C-130 a aterizat în baza aeriană Kandahar”, scrie Sorin Homeag. În acest loc au fost aşteptaţi de militari din Elementul Naţional de Sprijin şi de soldaţi din Timişoara care i-au ajutat pe noii veniţi să se integreze în fluxul activităţilor.

„Din elicopterul care ne-a dislocat din baza militară aeriană Kandahar în baza militară înaintată Bullard, am observat cu toţii autostrada A1 această ,,panglică neagră”, care face legătura între nordul şi sudul Afganistanului, precum şi rute secundare ce seamănă, de la această distanţă, cu ,,drumurile de calcar” ale lui Geo Bogza din ,,Dobrogea, Dobrogea”. Ajunşi în bazele militare, pe timpul executării misunilor în aria de operaţii totul funcţionează conform planificării, conştienţi fiind de importanţa fiecărui lucru pe care îl facem.


Militarii români care încadrează Batalionul 2 Manevră ,,Scorpionii Galbeni” din Timişoara, comandaţi de locotenent – colonel Cristian-Daniel DAN, dislocaţi în districtele Shah Joy şi Qalat din Afganistan, au executat misiuni de recunoaşteri a zonei de responsabilitate, continuand executarea misiunilor menite să creeze un mediu de securitate stabil, propice preluării responsabilitătilor de către reprezentantii guvernului şi ai fortelor de securitate afgane”, mai scrie Sorin Homeag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.