The Guardian: Timișoara, în topul celor mai frumoase destinații din România

The Guardian: Timișoara, în topul celor mai frumoase destinații din România

2
DISTRIBUIȚI

timisoara piata unirii

România și tot ce ține de țara noastră a devenit un subiect fierbinte, dar negativ în ultimele zile în Marea Britanie. Reprezentanții mass-media cu tradiție din Anglia nu au ratat însă momentul de a prezenta unul dintre puținele lucruri cu care ne mândrim – potențialul turistic. În funcție de părerile cititorilor săi, ziarul The Guardian a alcătuit un clasament al locurilor care merită vizitate în România. “Satele saxone din Transilvania sunt foarte cunoscute și merită vizitate. Dar România, una dintre cele mai fascinante țări din Europa, înseamnă mult mai mult de atât”, scriu jurnaliștii de la The Guardian. Timișoara este printre orașele-atracții turistice ale țării noastre. Britanicii amintesc de faptul că Timișioara este supranumită Mica Vienă, dar și de faptul că aici s-a născut Revoluția română. Orașul merită văzut pentru că este plin de parcuri, un râu și piețe frumoase, operă, teatru în aer liber (referindu-se la Parcul Rozelor) muzee și o galerie de artă senzațională.

Alte orașe menționate în acest top sunt Sibiu, Sighișoara și București.


Din fiecare dintre acestea, sunt amintite locații ce nu trebuie ratate. La Sibiu, eventualii turiști sunt îndemnați să intre în Muzeul Bruckenthal, la Sighișoara este descrisă cetatea medievală. Din București, cititorilor The Guardian care au contribuit la acest articol li s-a părut cel mai interesant Clubul Contelui Dracula, o locație care te poate băîga cu adevărat în sperieți.

Locurile mistice, pline de istorie, cu cât mai vechi, cu atât mai bine, au fost cele care i-au atras pe britanici și nu numai cel mai mult la țara noastră. De aceea, regăsim în clasament comune sibiene ca Biertan, unde se găsesc biserici tăcute și învăluite de mister, sau Viscri, un sat din Brașov, unde există o biserică inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Nu este trecut cu vederea nici faptul că cei care vin în zona județului Brașov pot să se cazeze în casa de oaspeți a Prințului Charles.

Locul care însă i-a impresionat cel mai mult pe occidentalii care au vizitat România este Sarmizegetusa, care se află pe locul întâi al topului. Sunt menționate ruinele de la Ulpia Traiana, dar și faptul că “dacă iei un autobuz din orașul Santamaria-Orlea, cobori acolo unde îți indică localnicii, vei fi uimit de locul grandios, o adevărată așezare romană. Dacă asta nu este de ajuns, o plimbare pe străduțele de țară te va aduce la biserica Densuș, pe lista monumentelor UNESCO, realizată din pietre ce provin probabil de la un mausoleu roman.”

Foto: Adrian Pîclișan

2 COMENTARII

  1. Fiecare dintre noi trebuie sa facem cat mai multa reclama pozitiva patriei noastre. Asta inseamna ca in cazul in care ne aflam in preajma unui strain care ne viziteaza tara sa-i aratam tot ceea ce are mai bun patria noastra. Sa fim gazde primitoare, sa fim politicosi cu strainii si in acest fel vor veni an de an tot mai multi sa ne vizite statiunile montane si orasele noastre turistice.

  2. Degeaba.noi, cetatenii nu facem mai nimic pentru orasul nostru.asteptam ca totul sa sa vina de la oficialitati,edil…doar platim impozite si taxe. e adevarat dar simtul civic a disparut…nu-i de mirare cu atatia moldoveni si olteni orasul nostru va deveni unul oarecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.