Artiştii plastici din Timişoara, revoltaţi pe Robu pentru războiul chiriilor mărite la...

Artiştii plastici din Timişoara, revoltaţi pe Robu pentru războiul chiriilor mărite la spaţiile oraşului. Cum se scuză primarul

0
DISTRIBUIȚI

IMG_9448

Asociaţia Artiştilor Plastici, filiala Timiş, i-a adresat o scrisoare deschisă primarului Nicolae Robu. Artiştii sunt nemulţumiţi de declaraţiile făcute de acesta cu privire la majorarea chiriilor către ONG-uri şi consideră că „nu au niciun suport argumentativ de tip moral profesional sau legal, amplificând tensiunea deja existentă”.

Astăzi, edilul-şef a ţinut să precizeze că nu el a fost incorect faţă de artiştii plastici, ci „ei, o parte din ei, au fost incorecţi în raport cu mine.


Am dovedit şi voi dovedi că susţin arta şi cultura în Timişoara şi nu meritam toate atacurile la care s-au dedat. Eu am fost cel care am spus că nu doresc să se majoreze chiriile pentru cele 22 de ateliere, dar cei care m-au atacat nici nu ştiau asta”. În ceea ce priveşte Galeria de Artă Helios, primarul Robu a explicat că a dorit ca din banii cumpărătorilor de artă, şi nu din banii artiştilor plastici, să se plătească primăriei doi euro pe metrul pătrat, iar municipalitatea ar fi folosit banii în interesul artiştilor plastici. Edilul timişorenilor le-a transmis artiştilor plastici că îi aşteaptă să stea de vorbă „dacă îşi dau seama că au fost incorecţi. La mine, faptele vorbesc de la sine, dar alţii au preferat să se avânte în retorici sterile şi să creeze dispute şi controverse care nu-şi aveau rostul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.