Cum s-au remarcat studenții la Drept din Timișoara în Europa

Cum s-au remarcat studenții la Drept din Timișoara în Europa

0
DISTRIBUIȚI

s2.ziare.com

O echipă de studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a reuşit performanţa de a se situa pe locul opt în clasamentul general al „Campionatului european studenţesc de drepturile omului”, devansând echipe ale unor universităţi de prestigiu din Europa.


Competiţia studenţească s-a desfăşurat la Strasbourg, la sfârşitul lunii februarie, fiind organizată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către Consiliul Europei şi European Law Student’s Association (ELSA). Echipa din cadrul UVT formată din Alexandra Bioc şi Corin Şuţa, studenţi în anul IV, s-a numărat printre cele 16 finaliste ale concursului, selectate din cele 120 de universităţi înscrise. “Universitatea de Vest din Timișoara își respectă blazonul și își confirmă, încă odată, poziția sa printre cele mai bune Universități din Europa și din lume. Reușita studenților de la Facultatea de Drept și Științe Administrative este lăudabilă și vine în completarea altor numeroase reușite pe plan internațional ale studenților noștri”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Performanţa din acest an nu este singura obţinută de Facultatea de Drept la concursurile internaţionale şi europene de drepturile omului şi drept internaţional public. La sfârşitul anului 2012, o echipă de studenţi s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est şi a obţinut locul nouă în clasamentul general al World Human Rights Moot Court Competition, desfăşurat în Africa de Sud, a câştigat grupa regională Europa Centrală şi de Est şi a ocupat locul patru în clasamentul individual general al pledanţilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.