HALUCINANT Membru al clanului țigănesc „Diamant”, lăsat în libertate pentru că nu...

HALUCINANT Membru al clanului țigănesc „Diamant”, lăsat în libertate pentru că nu a săvârşit şi alte infracţiuni decât cele de care l-a acuzat DIICOT

6
DISTRIBUIȚI

clan diamant 1

Tribunalul Timiş a făcut publică motivarea în cazul lăsării în libertate a lui Ionel Crăciun, membru al clanului ţigănesc „Diamant” reţinut de DIICOT sub acuzaţia de trafic de persoane şi aderare la un grup infracţional organizat. Acesta, alături de alţi membrii ai clanului condus de socrul său Novacovici Trifu, zis „Diamant”, a exploatat mai multe persoane pe care le-a pus să muncească în Germania fără a-i plăti, obligându-le să împartă fluturaţi pentru cumpărarea de maşini, ulterior cetăţenii germani fiind induşi în eroare de membrii clanului. După ce DIICOT a pus sechestru pe palatul lui „Diamant”, acesta l-a trimis pe Crăciun şi pe un alt ginere de-al său să facă presiuni asupra uneia dintre victime să-şi retragă acuzaţiile, cu o zi înainte de a fi ridicaţi de DIICOT.


„Ameninţarea adresată a fost foarte convingătoare deoarece l-a determinat pe acesta să apeleze din nou la organele de anchetă cerând protecţie în acest sens”, se arată în motivare. Judecătorul Ioan Popescu a constatat faptul că sunt probe care să dovedească săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, însă a decis să nu-l aresteze deoarece „infracţiunile reţinute în sarcina inculpatului, deşi extrem de grave, nu există nici o probă în sensul că lăsarea în libertate a inculpatului ar determina o reacţie negativă din partea societăţii într-o asemenea manieră încât să justifice o privare de libertate a acestuia”. În plus, instanţa a considerat că bărbatul trebuie lăsat în libertate pentru că nu are antecedente şi „nu există nici un fel de dovadă în sensul unei persistenţe a acestuia în săvârşirea de fapte infracţionale, nefăcându-se vreo dovadă în sensul săvârşirii vreunei alte infracţiuni”.   Deşi a ameninţat o victimă, instanţa a considerat că lăsarea în libertate a lui Crăciun nu influenţează buna desfăşurare a procesului penal. DIICOT a făcut recurs care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

6 COMENTARII

  1. Concluzia judecatorului Ioan Popescu este terifianta!D-le judecator,intrucat nu exista dovada ca ai refuzat spaga de la,,Diamant”te acuz si te condamn pentru luare de mita!Si ca tot spuneai despre lipsa de,, o reacţie negativă din partea societăţii într-o asemenea manieră încât să justifice o privare de libertate a acestuia”,poti considera postarea mea drept reactie negativa la dosarul pe care-l ingropi sub un maldar de bani.Nu-ti este rusine d-le judecator?

  2. Acest asa-zis judecator este complice cu tziganii pe care,cica,ar trebui sa-i judece!Cu asa justitie vom fi primiti in Schengen la Pastele Cailor!!

  3. Cind domnul judecator l-a batut pe seful de sala de la restaurant Universal cum a fost Tot asa nu prezenta pericol public pentru ca era judecator

  4. Are dreptate @slim; politisti si procurori analfabeti exista, dar acestia au fost pusi in functii de „desteptii” sistemului judiciar. Domnii cu titluri de doctori, bagati peste tot , chiar si la biserica. Chiar daca s-a schimbat guvernul, multi din mafiotii din sistem, au fost lasati pe posturi , chiar cu binecuvintarea noilor veniti sa conduca Timisul. Si cei mai rau, cei cinstiti din politie si justitie, care asteptau sa se intimple ceva , pentru a reveni la normalitate, probabil si-au pierdut si ultima speranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.