Ministrul Apărării l-a băgat în ceaţă pe primarul Robu, care nu mai...

Ministrul Apărării l-a băgat în ceaţă pe primarul Robu, care nu mai e sigur că Spitalul Militar e al primăriei: „Spitalul e al României”

3
DISTRIBUIȚI
ministrul apararii la spitalulmilitar01_resize
Primarul Nicolae Robu şi Ministrul Apărării Mircea Duşa nu au reuşit să facă lumină în problema Spitalului Militar. FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a fost prezent astăzi la Timişoara pentru a vizita Spitalul Militar. Recent, edilul şef Nicolae Robu a făcut public faptul că spaţiul în care se desfăşoară activitatea spitalului, respectiv clădirile şi terenul, aparţin municipalităţii, şi nu Ministerului Apărării, fără a aduce însă vreo dovadă în acest sens. După o discuţie între cei doi, Robu s-a vindecat brusc de hotărâre: a refuzat să mai spună că spitalul e al oraşului și şi-a înmuiat şi decizia de a muta cu forţa clinica de dermatologie de la Spitalul Municipal, în Spitalul Militar, aşa cum anunţa, cu aplomb, săptămâna trecută.

Săptămâna trecută, primarul cerea ca în incinta Spitalului Militar  să fie mutată şi Clinica de Dermatologie, din cadrul Spitalului Municipal.


Conform ultimelor declaraţii ale edilului şef pe tema acestui subiect, conducerea Spitalului Militar ar fi refuzat orice discuţie în acest sens, atunci când a fost abordată de managerul Spitalului Municipal Octavian Mazilu. Întrebat în legătură cu proprietatea asupra acestei clădiri, Duşa a explicat că nu este de datoria sa să lămurească acest aspect, ci că este treaba municipalităţii. Totuşi, ministrul a lăsat să se înţeleagă faptul că această clădire aparţine municipalităţii, explicând că „vom vedea exact ce terenuri şi clădiri avem în proprietatea ministerului, locaţii pe care nu le mai folosim şi pe care le vom da municipalităţii pentru că nu este corect să rămână la noi, având în vedere că municipalitatea le-ar putea folosi”.

Ministrul Apărării nu a dorit să comenteze chestiunea mutării Clinicii de Dermatologie, motivând că se află într-o instituţie militară şi nu vrea să abordeze astfel de subiect. Duşa a precizat însă că primarul s-a aflat astăzi în incinta spitalului şi chiar au avut loc discuţii între cei doi. La conferinţă însă Robu nu a fost prezent şi, în general, a stat ascuns de ochii presei la întâlnirea de astăzi.

După o discuţie între patru ochi cu Duşa, Robu a ieşit totuşi în faţa jurnaliştilor şi a declarat că se caută soluţii pentru Clinica de Dermatologie, deşi în urmă cu o săptămână spunea că o va muta cu forţa la Spitalul Militar. Iar acesta, conform spuselor primarului, „aparţine României”. În aceste momente, ministrul Duşa, împreună cu primarul şi cu Octavian Mazilu se află în vizită la Clinica de Dermatologie. La încheierea vizitei, oficialităţile au părăsit clădirea prin spate, evitând să dea ochii cu presa şi să facă lămuriri în acest subiect.

3 COMENTARII

  1. La fel s-a grabit si cand le-a promis celor de la rugby stadionul CFR asupra caruia nu stia ca echipa de fotbal CFR Timisoara are drept de folosire gratuita

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.