Orașul ia credit 16 milioane de lei din Trezorerie. Robu: “În capitalism...

Orașul ia credit 16 milioane de lei din Trezorerie. Robu: “În capitalism dezvoltarea se realizează pe bază de credite”

0
DISTRIBUIȚI

bani pp

Edilul şef Nicolae Robu a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la împrumuturile pe care municipalitatea le va contracta de la stat. „Am văzut diverse abordări ale subiectului. Vă rog să înţelegeţi că aceste împrumuturi sunt o mană cerească pentru oricine are acces la ele.


Cine are posibilitatea să se împrumute la ora actuală aşa cum o facem noi? Cred că e limpede pentru toată lumea că în capitalism dezvoltarea se realizează pe bază de credite. Noi ne vom împrumuta cu aproximtiv 16 milioane de lei din Trezorerie, bani pe care îi vom avea de rambursat în cinci  ani şi cu rată a dobânzii de 5.2 %”.

Banii vor fi contractaţi pentru plata unor datorii. Deşi nu a oferit o listă completă cu “găurile” negre financiare ale municipalității, Robu a explicat că spre exemplu la Aquatim datoriile sunt pe de pe vremea primarului Oancea. Momentan nu se ştie data la care municipalitatea va contracta împrumutul, dar Robu a explicat că deja există o hotârâre a consiliului local prin care se aprobă contactarea unei sume de zece milioane  de lei, urmând să se adopte o nouă hotărâre pentru alţi 6 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.