RCM Timișoara, victorie în mocirlă împotriva Științei Baia Mare GALERIE FOTO

RCM Timișoara, victorie în mocirlă împotriva Științei Baia Mare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-411369998">

RUGBY11_resize

RCM MVT UVT Timișoara s-a impus cu 12-10 contra rivalei de la Știința Baia Mare la primul meci al bănățenilor în actuala ediție a SuperLigii CEC Bank. Din păcate, meciul s-a desfășurat în condiții absolut imposibile, pe un teren transformat într-un noroi în care te afundai până la glezne. La meci a asistat și primarul Nicolae Robu, iar la pauză crainicul a anunțat asocierea dintre clubul de rugby, Consiliul Local și Consiliul Județean, anunțată încă de ieri de PRESSALERT.ro.

Deși RCM este singura campioană a Timișoarei din 2012, galben-albaștrii au fost nevoiți să debuteze în 2013, chiar în meciul contra rivalei maramureșene, pe un teren aproape impracticabil. La final, ambele formații s-au plâns că nu și-au putut respecta tactica din pricina terenului, iar rugbyștii au ieșit de pe teren cu noroi inclusiv în urechi. Prima reriză a fost dominată de Timișoara, care i-a ținut pe ”zimbrii” de la Baia Mare departe de terenul de țintă. Primul eseu al  bănățenilor a fost marcat de Viliami Moala în minutul 22. Vali Calafeteanu a ratat transformarea, iar scorul a rămas 5-0. Cinci minute mai târziu, Johnny Sola avea să marcheze al doilea eseu, de data aceasta transformat de Calafeteanu, care a dus scorul la 12-0.

Repriza a doua a fost total diferită de prima. Jucătorii aveau tricourile pline de noroi și abia mai puteau fi recunoscuți la grămezi. Baia Mare a jucat mult mai bine și a reușit să recupereze din diferența de scor. În minutul 8 al reprizei a doua Silviu Suciu a realizat prin eseul al oaspeților, care au rămas cu 12-5 după ce Michael wiringi a ratat transformarea. Băimărenii s-au apropiat și mai tare după al doilea eseu a lui Csaba Gal, dar Wiringi a ratat din nou transformarea, astfel că Timișoara a rămas la conducere cu 12-10. Tabela nu a mai suferit modificări, deși pe final ambele formații au dus o luptă strânsă. Până la urmă, echipa antrenată de Eugen Apjok nu a mai revenit în joc, iar timișorenii au terminat meciul în aplauzele tribunei aproape pline, în ciuda condițiilor meteo vitrege.

RCM MVT UVT Timișoara: Conache, Shennan, Sola, Kinikinilau, Moala, Umaga, Calafeteanu, Militaru, Căpățână, Pungea, Lazăr, Drenceanu, Burcea, Morrison și Carpo. Au mai intrat pe parcursul jocului: Smakharadze, Khositashvili, Țăruș, Popârlan

Jucătorul meciului a fost desemnat Eugen Căpățână, talonerul Timișoarei. Jucătorul care evoluează deja de ceva ani pentru Timișoara a fost recompensat cu o sticlă de vin alb, pe care a spus că o împarte cu colegii săi.  ”Ne bucurăm foarte mult că am câștigat, a fost un teren foarte greu atât pentru noi cât și pentru ei. Nimeni nu trebuie să se gândească să câștige pe terenul nostru. Mulțumesc colegilor că au făcut un joc foarte bun, mai ales pe apărare. Au fost două reprize diferite, dar până la urmă rezultatul a fost același, noi am câștigat. M-am bucurat foarte mult că am fost titular, sper să cresc de la meci la meci și să revină și Turashvili, pentru că avem mare nevoie de el”, a declarat Căpățână.

Căpitanul Stelain Burcea a declarat că jocul a suferit foarte mult din cauza noroiului. ”A fost un meci foarte disputat, din care spectacolul a cam lipsit, dar a fost greu, cu contacte foarte puternice. Am jucat puțin pe stilul celor de la Baia Mare, dar noi trebuie să ne respectăm blazonul de campioni și să ne adaptăm. Avem o echipă foarte puternică pe care putem să o adaptăm la diferite stiluri. În momentul în care vom avea un teren bun, specific jocului nostru, ne vom putea pronunța mai bine. Este o victorie importantă pentru noi”, a declarat Stelian Burcea.

După ce Macovei s-a transferat în Franța, noul căpitan al băimărenilor este Ioan Pop. ”Din păcate, nicio echipă nu a putut respecta tactica, din cauza vremii. Spectacolul a cam lipsit din păcate. Am făcut câteva greșeli pe final în a doua repriză. În rest, băieții au avut o dăruire extraordinară, s-a văzut că ne-am dorit mai mult victoria, dar greșelile de la final ne-au împiedicat să câștigăm. Îi felicit pe băieții de la Timișoara și mă bucur că au venit mulți spectatori la Timișoara”, a declarat Ioan Pop.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.