Rugbyștii de la RCM vor fi soldați pentru o săptămână la Arsenal...

Rugbyștii de la RCM vor fi soldați pentru o săptămână la Arsenal Park

0
DISTRIBUIȚI

rcm finala

Astăzi, deși este duminică, campionii de la RCM Timișoara au plecat la Arsenal Park Orăștie pentru al doilea cantonament din pauza competițională. Antrenorul Chester Williams a gândit stagiul de pregătire ca unul bazat nu neapărat pe pregătire fizică, cât mai ales pe sudarea relațiilor din echipă.

Jucătorii vor sta până vineri la Orăștie, între tancuri și mașinării de război. În toate perioada, rugbyștii vor face antrenamente specific militare, în uniforme de soldați. Aparent, este vorba de o săptămână dură pentru galben-albaștrii, dar staff-ul tehnic dorește de fapt să unească echipă și să o transforme într-o adevărată familie.


”La Orăștie scopul nostru principal va fi să încercăm să devenim o familie, căci suntem deja o echipă. Va fi o provocare mai mult mentală, să lucrăm împreună. Vrem să ne asigurăm ca toți înțeleg că trebuie să lucrăm cât mai bine împreună”, a declarat Chester Williams despre cantonament. În cele șase zile de cantonament, rugby-ul nu va fi însă complet dat la o parte. ”Principalul obiectiv va fi de teambuilding. Ne vom concentra mai mult pe mentalul jucătorilor, îi facem să lucreze și să coopereze. Cu siguranță vom aduce și elemente de rugby, dar totul va fi centrat pe teambuilding”, a declarat antrenorul secund Daniel de Viliers, venit recent la Timișoara.

Nu vor face deplasarea în cantonament cei patru jucători convocați la națională, Cătălin Fercu, Daniel Carpo, Horațiu Pungea și Eugen Căpățănă. Naționala ”stejarilor” are meci sâmbătă în deplasare în Belgia, în Cupa Europeană a Națiunilor. Echipa vine după trei victorii cu Portugalia, Rusia și Spania și au mari șanse să îi bată și pe belgieni. Vineri, după cantonament, cei de la RCM vor juca un amical la Valea lui Liman, contra formației de liga secundă, Știința Petroșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.