Rugbyştii timişoreni promit să ia „zimbrii” de coarne la debutul în SuperLigă

Rugbyştii timişoreni promit să ia „zimbrii” de coarne la debutul în SuperLigă

0
DISTRIBUIȚI

antrenamente pe dan paltinisoanu12_resize

Campioniii de la RCM MVT UVT Timișoara reîncep campionatul cu un meci pe teren propriu contra vicecampioanei de la Știința Baia Mare, ”zimbrii” Maramureșului.

Timișorenii încep sezonul cu o etapă mai târziu din cauza că, în acest an, primul eșalon rugbistic are doar șapte echipe la start, iar campioni au stat în prima etapă. Față de sezonul trecut, RCM Timișoara s-a întărit atât în pachetul de înaintare, cu Giorgi Koshitashvili, Marian Gorcioaia, Valentin Popârlan și Randall Morrison, cât și la linia de trei sferturi, cu Bidzina Samkharadze, Van Wyk Mc Grath, Stephen Shennan și Jack Umaga. Pentru prima etapă galben-albaștrii nu se vor putea baza pe Popârlan, Turashvili și Fercu, accidentați la națională, dar nici pe Mădălin Lemnaru, care va reveni abia în toamnă.


Antrenorul Chester Williams spune că în condițiile meteo de frig și umiditate, ambele formații pornesc cu șanse egale. ”Suntem campioni și așa va trebui să jucăm. Nu va fi deloc ușor, dar ne-am antrenat pentru acest lucru. Dacă era o vreme mai uscată, probabil noi porneam favoriți, așa șasele sunt 50-50”, a declarat tehnicianul Timișoarei.

Căpitanul băimărenilor, Stelian Burcea, spune că vremea nu este potrivită pentru rugby, dar că echipa trebuie să lupte și în condiții grele. ”Reîncepem campionatul, din păcate chiar cu un meci cu Baia Mare. Vremea nu este bună pentru sport, dar noi trebuie să arătăm ca o echipă sâmbătă”, a declarat Burcea. În acest an, RCM va avea cel mai mare buget din campionat, 1,5 milioane de euro, pe care conducerea speră să îl suplimenteze pe parcursul sezonului până la două milioane. Vicepreședintele Dan Dinu e mulțumit că acum toți jucătorii sunt de valori egale. ”Începem sezonul cu echipa ce a terminat pe locul doi, vechea noastră rivală din Baia Mare. Eu aștept foarte mult acest meci. Trebuie să demonstrăm că nu suntem întâmplător campioni. Acum avem 30 de jucători de valori egale”, a declarat Dan Dinu. Meciul se va disputa sâmbătă dimineața, de la 10.00, pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” și va fi transmis și pe TVR 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.