Zeci de persoane în costume naţionale şi cu steaguri româneşti, la liceul...

Zeci de persoane în costume naţionale şi cu steaguri româneşti, la liceul din Covasna în semn de solidaritate cu eleva cu bentiţă tricoloră

5
DISTRIBUIȚI

289064-bentita-tricolor

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în costume naţionale şi având steaguri românesţi s-au adunat, vineri dimineaţă, în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, într-o acţiune de solidaritate cu eleva care de Ziua Maghiarilor a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, potrivit Mediafax.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Diana Lulu, aproximativ 25 de persoane, între care şi copii, s-au adunat în faţa Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, unde au venit cu steaguri ale României, adulţii fiind îmbrăcaţi în costume populare româneşti, iar copiii având bentiţe tricolore. Oamenii, care sunt din localitatea Zăbala, au cântat melodii populare româneşti. Ei se află şi la ora transmiterii acestei ştiri în faţa liceului, fiind o manifestaţie paşnică.

Acţiunea este una de solidaritate cu eleva de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna care de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc. Pe de altă parte, potrivit unor surse locale, echipa de control a Ministerului Educaţiei a ajuns azi dimineaţă la Liceul „Korosi Csoma Sandor”, unde face verificări după ce eleva de clasa a IX-a care a mers la şcoală cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc ar fi fost apoi ameninţată pe o reţea de socializare.

Potrivit presei, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

 

 

5 COMENTARII

  1. Cinste lor! Fetita de 14 ani, poate a facut mai mult pentru Romania, decit toata vorbaria din ultimul timp despre aceasta tema, mai mult decit politicienii din fruntea tarii si „guvernatorul”acesteia.

  2. Mariana >> Cinste lor, cui? Oamenilor care se solidarizeaza cu un copil care la 15 ani nu are nicio idee despre ce inseamna natie, natiune si nationalitate? Sa fim seriosi… Cred ca eleva respectiva a facut un gest fortat la indemana cuiva, care nu a avut alta treaba, decat sa scoata in evidenta ce? Ca secuii sunt majoritari acolo sau ca pe 15. Mar. aveau ceva de sarbatorit? Asta este valabil de 1000 de ani! Eu la 15 ani nu puteam sa zic ca urasc oamenii, indiferent de apartenenta, acum, in schimb, pot spune ca urasc prostii si faptul ca-s tot mai multi, nenorocitii! Nimanui nu-i mai pasa acum de pensii si frigider, dar ne solidarizam cu o fata trimisa la scoala special sa intarate… Fuck off – romanii sunt niste inculti, iar asta nu e de ieri de azi si isi merita soarta de inec in idiotenie!

  3. problema elevilor este sa invete ,nu sa fie folositi in lupte interetnice imaginare .in loc sa invete ,copii pierd vremea pe strazi protestand iar la bacalaureat rezultatele vor fi pe masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.