Concertul caritabil Route 44, o călătorie impresionantă prin melodii ce mișcă sufletul

Concertul caritabil Route 44, o călătorie impresionantă prin melodii ce mișcă sufletul

0
DISTRIBUIȚI

concertcaritabil2

Evenimentul Route 44, care a reunit o serie de muzicieni timişoreni de marcă din jazz, blues, rock şi muzica clasică într-un scop caritabil, a generat vii aplauze aseară în sala Liceului de Muzică “Ion Vidu”, unde publicul a fost răsfăţat cu o cântare de zile mari, menită să ajute Asociaţia Little People, care se ocupă de copiii bolnavi de cancer din Timişoara.

Prima piesă a concertului a constituit o adevărată surpriză pentru melomani, căci Mirela Iacob, iniţiatoarea evenimentului, şi pianistul Teo Milea au interpretat într-o manieră impecabilă piesa Book of love, compusă de trupa americană The Magnetic Fields şi care a fost cântată printre altele şi de Peter Gabriel.


Printre melodiile care s-au regăsit în program s-au numărat superba Gracias a la Vida cântată de Violeta Parra în original şi care a devenit cunoscută graţie versiunii celebrei Joan Baez, sau „(Get Your Kicks on) Route 66″, un standard de jazz care de-a lungul timpului a avut parte de interpretări ale unor artişti ca Nat King Cole, Chuck Berry, The Rolling Stones sau Depeche Mode. O altă piesă care a avut parte de aplauze furtunoase a fost Pick up the pieces (The Average White Band), care de altfel a fost interpretată şi la bis. Întregul concert a fost gândit ca o călătorie muzicală, iar alături de Mirela Iacob pe scenă s-au aflat în diverse „combinaţii“ Szabo Zsolt, Teo Milea, Victor Miclăuş, Vali Potra, Ion Dorobanţu, Teo Pop, Lucian Nagy, Petru Ionuţescu şi Joe Gaspar, acesta din urmă fiind un fost membru al trupei Quo Vadis care trăieşte de o bună bucată de timp în Canada. Sorina Savi, care a fost trecută şi ea pe afiş, n-a mai cântat în cadrul spectacolului, pentru că nu a avut timp să repete alături de artişti.

„Am iniţiat acest proiect nu doar ca un concert de ziua mea, cu un mic delay, ci pentru o cauză caritabilă. Când i-am cunoscut pe oamenii minunaţi din  Asociaţia «Little People» am avut convingerea că erau cei pe care îi căutam.  Şi că prin muzica noastră îi putem ajuta pe copiii bolnavi de cancer. Publicul a fost extraordinar şi ţin să le mulţumesc tuturor care s-au implicat în acest proiect“, spune Mirela Iacob. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Asociaţiei nonguvernamentale Doremipentrucopii, iar banii strânşi din donaţii şi din biletele de intrare vor ajunge la Asociaţia Little People.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.