Din oraşul cu cea mai mare comunitate tunisiană din România, curse directe...

Din oraşul cu cea mai mare comunitate tunisiană din România, curse directe către Tunis

0
DISTRIBUIȚI

avion

Timişorenii care doresc să viziteze Tunisia în această vară vor avea posibilitatea să circule cu ajutorul curselor directe de avion Timişoara – Tunis în perioada 19 iunie – 18 septembrie.


Anunţul a fost făcut, astăzi, în cadrul ceremoniei oficiale în cadrul căreia s-au sărbătorit, la Timişoara, 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Tunisia. „De la mijlocul lunii iunie se vor realiza curse aeriene charter directe Timişoara – Tunis. Pentru că suntem foarte apropiaţi de Timişoara, în viitorul apropiat se va semna un acord prin care oraşul Monastir va fi înfrăţit cu capitala Banatului”, a afirmat, astăzi, Mahbouba Chebbi Guiga, ambasadorul Tunisiei în România.

În Timișoara se află cea mai mare comunitate de tunisieni din România, nu mai puţin de 400 de persoane, majoritatea studenţi, locuiesc la Timişoara. Numărul acestora va creşte cu cel puţin 200 în acest an pentru că reprezentanţii Asociaţiei Ligii Tunisienilor din România spun că vor promova oferta educaţională a universităţilor timişorene în ţara lor. „Majoritatea studenţilor tunisieni din Timişoara sunt înscrişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, unde studiază farmacia, medicina generalistă sau stomatologia. Este un privilegiu pentru noi pentru că devenim o universitate multiculturală”, a spus Octavian Creţu, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.