Nouă persoane au fost arestate în dosarul fraudei cu medicamente pentru bolnavii...

Nouă persoane au fost arestate în dosarul fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Pentru cine s-a emis mandat în lipsă

0
DISTRIBUIȚI

catuse

După ce au fost reţinute pentru 24 de ore şi audiate de procurori, nouă persoane din cazul escrocheriei cu medicamente oncologice au fost arestate în această noapte de judecătorii Tribunalului Hunedoara. Ele sunt cercetate pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic. O altă persoană a primit mandat de arestare în lipsă.

Cei nouă au ajuns în faţa judecătorilor ieri după ora 14.00, iar mandatele de arestare au fost emise azi-noapte, după ora 01.00. Potrivit unor surse din anchetă, printre aceştia se află Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, şi parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soţul ei Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic oncolog şi soţul acesteia, Călin Popa, fost ofiţer SRI.


Au mai fost reţinuţi Cristian Doţiu şi Ciprian Ban, administratori la o farmacie din Hunedoara, Doţiu fiind şi director zonal la un lanţ de farmacii din Ilfov cu puncte de lucru în Hunedoara şi Orăştie, Ramona Goia, administratorul unei farmacii din Deva, şi Adriana Enuţa, contabila firmelor în cauză. Toţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Mandatul de arestare în lipsă a fost emis pe numele unui fost consilier hunedorean în mandatul trecut din partea PC, Mihai Drăgoescu. Acesta a înfiinţat trei firme „fantomă”, pe numele cărora emitea facturi false şi intermedia legăturile între medici şi farmacişti, spun procurorii. Avocaţii inculpaţilor vor depune recurs la măsura arestării preventive. „Considerăm că nu sunt probe la dosar care să conducă la infracţiunile despre care se vorbeşte. Vom formula recurs”, a declarat avocatul unui dintre inculpaţi, Nicoleta Iovănesc.

Procurorii DIICOT au făcut vineri mai multe percheziţii la casele şi societăţile ce deţineau farmacii ale unor persoane suspectate că au pus la cale una dintre cele mai elaborate fraude cu medicamente decontate. Membrii grupării au falsificat reţete pentru medicamente de cancer şi le-au decontat la Casa de Asigurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.