Nouă persoane reţinute în cazul mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer....

Nouă persoane reţinute în cazul mega-fraudei cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Cine sunt „vedetele” dosarului UPDATE Cum a fost folosit numele SRI în escrocherie

0
DISTRIBUIȚI

medicamente_03_26fa49d549

Nouă persoane au fost reţinute, noaptea trecută, după 12 ore de audieri, pentru 24 de ore, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic. Printre persoanele pe numele cărora s-au emis mandate de reţinere se numără preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, Tatiana Făgădar, care este şi consilier local şi face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, dar şi doi medici oncologi printre care şi şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara, Elisabeta Mezo.

Grefiera de la Tribunalul Hunedoara bănuită că ar fi anunţat aprobarea interceptărilor telefonice ale membrilor reţelei este cercetată în libertate. Tot în libertate este cercetat şi soţul grefierei, fost şofer la Tribunalul Hunedoara.

În cursul zilei de sâmbătă cei nouă vor fi prezentaţi judecătorilor Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă sub aceleaşi învinuiri.

Procurorii DIICOT au făcut ieri mai multe percheziţii la casele şi societăţile ce deţineau farmacii ale unor persoane suspectate că au pus la cale una dintre cele mai elaborate fraude cu medicamente decontate. Membrii grupării au falsificat reţete pentru medicamente de cancer şi le-au decontat la Casa de Asigurări.

UPDATE Cele nouă persoane reţinute pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul farmaceutic au fost duse in fata judecatorilor Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.


În faţa judecătorilor au ajuns Tatiana Făgădar, consilier local, preşedintele organizaţiei municipale a PC Hunedoara, care face parte din conducerea judeţeană a unui lanţ de farmacii, soțul acesteia Iulian Făgădar, medicii oncologi Elisabeta Mezo, şeful Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Alina Maura Popa, medic în secția respectivă și soţul acesteia, Călin Popa, fost ofițer SRI. De asemenea, au mai fost reținuți Cristian Doţiu și Ciprian Ban, administratori la SC Golden Farm SRL Hunedoara, Doţiu fiind și director la firma Serina Prest SRL Ilfov, care avea puncte de lucru în Hunedoara și Orăștie, Ramona Goia, administratorul SC Hygeia Dava Com SRL Deva și Adriana Enuța, persoana care ținea contabilitatea la firmele cercetate în dosar.

Anchetatorii au documentat că un fost consilier local hunedorean din partea PC,  Mihai Drăgoescu, a înființat trei firme fantomă, pe numele cărora emitea facturi false și intermedia legăturile între medici și farmaciști şi au propus emiterea de mandate de arestare preventivă în lipsă.

De asemenea, Florea Buturugă, din Călărași, cercetat în acest dosar, a primit din partea procurorilor DIICOT interdicție de a părăsi țara. Potrivit anchetatorilor, acesta se dădea drept ofițer SRI și promitea administratorilor de farmacii că-i ajută să scape de controalele Gărzii Financiare, primind de la aceștia suma de 20.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.