Numit cu sprijinul PD-L la şefia Muzeului de Artă, Marcel Tolcea se...

Numit cu sprijinul PD-L la şefia Muzeului de Artă, Marcel Tolcea se dă victimă politică după ce a fost găsit necorespunzător ca manager

4
DISTRIBUIȚI

tolcea

5,89 este nota pe care o comisie de la Consiliul Judeţean Timiş a acordat-o directorului Muzeului de Artă pentru activitatea managerială de anul trecut. În acest condiţii, Marcel Tolcea, cel care a fost numit politic de preşedintele PD-L Timiş şi şef al CJT, Constantin Ostaficiuc, nu mai poate conduce Muzeul de Artă pentru că membrii comisiei au recomandat încetarea contractului de muncă, nota de trecere pe care acesta trebuia să o obţină este minim 7.


Profesorul universitar nu este de acord cu această decizie şi are de gând să depună, mâine, o contestaţie. Marcel Tolcea crede că unul dintre motivele pentru care a primit nota 5,89 sunt şi opiniile sale politice, „după şase ani în fruntea acestei instituţii am primit nota 5,89, deşi am realizat lucruri cu rezonanţă internaţională. Am primit această notă din cauza opiniilor mele politice şi pentru că Titu Bojin a dorit ca eu şi Muzeul de Artă să fim umiliţi. Anul trecut am luat nota 9, iar acum am primit 5,89”.

Directorului Muzeului de Artă nu i se pare normal ca activitatea instituţiei pe care o conduce să fie evaluată în doar o oră şi jumătate, mai ales că jumătate din membrii comisiei nu au trecut pragul muzeului niciodată. „Mi se pare ciudat că din comisie au făcut parte doi bucureşteni, mi se pare caraghios să dea o astfel de notă în doar o oră şi jumătate. Au reuşit să se facă de râs singuri, mai ales că Muzeul de Artă a fost prezent în viaţa oraşului”, a mai adăugat Marcel Tolcea. Acesta crede că Titu Bojin a ordonat plecarea sa din funcţia de director al Muzeului de Artă pentru că într-o şedinţă a Consiliului Judeţean i-a spus că nu doreşte să colaboreze cu el.

Pe de altă parte, Adrian Negoiţă, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul CJT, ne-a spus că Marcel Tolcea a obţinut o notă în acord cu activitatea sa managerială. Cât despre comanda politică a lui Titu Bojin, pe care o invocă Marcel Tolcea, Negoiţă a afirmat că „treaba dânsului dacă crede că a fost comanda lui Titu Bojin, nu intru în conflict cu domnia sa. Dacă dânsul consideră că rectorul de la Academia de Arte din Bucureşti poate fi catalogat politic, treaba lui”.

4 COMENTARII

  1. Tolkea mergi frate la privat si lucreaza sa vedem ce fel de manager esti. Si mai lasa studentele alea pe care le hartuiesti de ani de zile. De prea multi ani de zile. Esti penibil Marcele, ia o pauza si pleaca.

  2. ce hartuiala frate Alex, ca se zice pe la colturi ca tolcea a sarit…parleazu’ adica ii plac baietzteii. nu vezi ce mufa de P*OPO a facut? si cum se alinta cand vorbeste si ce gesturi efiminate are de un timp incoace? intr-o buna zi o sa poarte si posetutza cu sulemeneli.

  3. Tolcea fiind numit de Ostaficiuc pe baze politice neavand calificarea necesara nu ar trebui sa se mire ca si actualul presedinte CJ are „consilierii” sau prieteni care „merita” un post caldut. Deci Dl. Tolcea ati intrat cu pile acum vin alte pile, nu inteleg de ce acum daca nu va mai avantajeaza jocul pilelor considerati ca e ilegal, immoral si josnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.