Şeful Clinicii de Dermatologie tună împotriva lui Nicolae Robu, care vrea să...

Şeful Clinicii de Dermatologie tună împotriva lui Nicolae Robu, care vrea să mute spitalul în Complex: „Este robul datoriilor electorale” UPDATE Vezi reacția primarului

1
DISTRIBUIȚI

robu enervat02_resize

Caius Solovan, şeful Clinicii deDermatologie, nu este de acord cu decizia primarului Nicolae Robu de a muta instituţia pe care o conduce din clădirea din centrul Timişoarei în Complexul Studenţesc. Medicul este supărat pe primarul Timişoarei că a luat această decizie, mai ales că nu înţelege de ce este atât de multă agitaţie. „Nicolae Robu este robul datoriilor. Nu are nicio justificare decizia de a muta clinica, Nicolae Robu are datorii electorale, ştie el pe cine trebuie să răsplătească pentru serviciile de care a beneficiat. Ştiu că este o problemă urgentă cu Policlinica 3, care este revendicată”.

Şeful Clinicii de Dermatologie spune că primarul Robu vrea să schimbe o tradiţie veche de sute de ani, în condiţiile în care clinica funcţionează în clădirea din centrul oraşului din anul 1745. „Noi avem şi o şcoală de dermatologie în care învaţă studenţi şi rezidenţi, dar dacă ne va muta, va trebui să o desfiinţăm şi atunci vom aduce medici din import, că ş-aşa şi primarul Robu este de import.


Nu înţeleg de ce nu e bine să fie o clinică în centrul oraşului, este Timişoara mai bună decât Viena? Eu nu cred. Mă tem că Nicolae Robu a înşelat încrederea timişorenilor, nu gândeşte în spiritul oraşului. Abia a ajuns primar şi ştie el ce e mai bine pentru oraşul ăsta”, ne-a declarat, nervos, Caius Solovan.

Medicul nu concepe ca spitalul pe care îl conduce să fie mutat pe Strada Daliei şi promite că va încerca să se folosească de toate mijloacele pentru a împiedica acest lucru. Săptămâna trecută a fost trimisă o scrisoare deschisă semnată de medicii de la Clinica de Dermatologie către Ministerul Sănătăţii. Caius Solovan a mai adăugat că nu are cum un cămin să fie un spaţiu mai bun pentru o clinică, mai ales că „sunt cel puţin 700 de metri până la un mijloc de transport. Este o urgenţă creată artificial, în lista cu promisiuni pe care Nicolae Robu s-a angajat că le va realiza nu era trecută şi problema Clinicii de Dermatologie. Pe el îl deranjează ba una, ba alta. Nu vrem acest bine pentru pacienţi, de care vorbeşte primarul Robu, să mă ierte Dumnezeu. Este o cârpeală, oricâte investiţii s-ar face. Lucrările la Clinică au fost realizate de o firmă, iar pe Strada Daliei tot o firmă va trebui să lucreze, doar ca Nicolae Robu să satisfacă pe cine trebuie, totul pe banii pacienţilor”.

UPDATE Întrebat cum comentează declaraţiile profesorului Solovan, Robu a spus că „eu nu comentez prostiile debitate de unul sau altul. Acest personaj care, culmea, are titlul de profesor universitar spune cu nonşalanţă că sunt condiţii normale pentru o Clinică de Dermatologie să aibă saloane de opt paturi cu trecere de tip vagon dintr-un salon în altul. Dacă pentru un medic astfel de condiţii sunt bune, nu pot să mai spun nimic, nu ştiu ce partid informează, dar astfel de declaraţii ţin de un delir”.

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu ce are Seful Clinicii asteia de Oncologie cu ce face primarul, daca vrea sa mute Clinica de Pediatrie unde vrea, ca doar bolnavii de boli infectioase pot merge in complex pentru problemele lor de obstetrica si ginecologie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.