Supăraţi pe amânarea României, un grup de timişoreni ridică un zid de...

Supăraţi pe amânarea României, un grup de timişoreni ridică un zid de patru metri înălţime la graniţa cu Ungaria pe melodia Schen-gen-gen VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

schengen

O campanie protest faţă de amânarea intrării Râmâniei în Schenge a început, în această seară, la Timişoara –  construirea unui zid simbolic la graniţa cu Ungaria şi lansarea melodiei Schen-gen-gen, „noul cântec pentru Eurovision 2013“ din partea ţării noastre. Campania iniţiată de Flavius Băican, realizatorul emisiunii Navetistul Bănăţean îşi propune construirea unui zid numit The Schengen Wall, la graniţa cu Ungaria, la Cenad. „E un proiect megalomaniac, cu doze de ironie dar şi seriozitate, care îşi propune să atragă atenţia asupra Schengen-ului. Am primit sprijin de la autorităţi pentru realizarea unui zid, care la început va avea 30 de metri lungime şi patru metri înălţime. Acţiunea se vrea un statement, iar săptămâna viitoare vom începe efectiv înălţarea zidului“, a precizat iniţiatorul acestui proiect.

Alături de acest zid, campania cuprinde şi melodia Schen-gen-gen, realizată de trupa Persona şi Alin Stoianovici, videoclipul acesteia fiind lansat în această seară.


„L-am sunat pe Cezar Ouatu, cel care ne va reprezenta ţara la concursul Eurovision şi i-am propus să renunţe la dreptul de a ne reprezenta ţara la acest concurs în favoarea melodiei noastre. Credem că finala Eurovision ar fi un moment deosebit, în care am putea transmite un mesaj clar, să exprimăm un punct de vedere. La o adică, zidul The Schengen Wall ar putea deveni chiar şi un brand de ţară. Evident, Cezar Ouatu n-a fost de acord cu propunerea noastră“, a mai dezvăluit iniţiatorul proiectului.

Videoclipul imnului care se vrea a trage un semnal de alarmă faţă de neintrarea noastră în spaţiul Schengen prezintă patru reprezentante ale sexului frumos, iar la începutul acestuia una dintre ele declară sus şi tare: „Habar n-am ce înseamnă spaţiul Schengen, al cui e spaţiul Schengen, doar că nu suntem în el“. Conform iniţiatorilor acestui proiect, o sumedenie de personalităţi locale din spectrul politic şi muzical şi-au arătat sprijinul pentru această iniţiativă, care va include în viitorul apropiat şi alte acţiuni.

 

5 COMENTARII

  1. TRAIASCA ROMANIA SI TOTII MARLANII …. ne mananca astia de vi si nimenea nu face nimik >> nu mai dormiti pe voi , ALOOO garda LA TREABA BEEE …:)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.