Ungaria va avea consulate la Târgu Mureş şi Oradea

ungaria

Ungaria va deschide consulate generale în Croaţia, Polonia şi Canada şi consulate în Australia şi România, potrivit unui anunţ publicat ieri în gazeta oficială, Magyar Kozlony. Consulate generale vor fi deschise la Osijek, Cracovia şi Toronto, iar consulate la Melbourne, Târgu Mureş şi Oradea, relatează MTI, citat de Mediafax. Consulatul din Melbourne va aparţine de Ambasada Ungariei din Canberra, Consulatul din Târgu Mureş de Consulatul General din Miercurea Ciuc, iar Consulatul din Oradea de cel din Cluj. Guvernul a însărcinat Ministerul Administraţiei Publice şi Justiţiei să adopte unele măsuri în acest sens.

Secretarul de stat de la Ministerul de Externe Zsolt Nemeth a vizitat Australia şi Noua Zeelandă în martie. El a apreciat că Guvernul anterior a închis o serie de reprezentanţe, inclusiv consulatele generale de la Sydney, Toronto şi Sao Paolo, în pofida importanţei acestor centre pentru diaspora maghiară. El a declarat că ministerul a propus Guvernului redeschiderea mai multor reprezentanţe şi că un consulat la Melbourne va fi deschis în viitorul apropiat.

 


Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește PRESSALERT.RO pe FACEBOOK!

Întreaga responsabilitate penală și civilă pentru conținutul comentariilor aparține autorilor acestora. Comentariile nu reprezintă sub nicio formă poziția PRESSALERT.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 6 = 15

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>