Cea mai bogată localitate din România, locul unde se înghesuie milionarii de...

Cea mai bogată localitate din România, locul unde se înghesuie milionarii de top și cei de carton GALERIE FOTO

17
DISTRIBUIȚI

dumbravita07_resize

Sunt vreo 3.000 de case în cea mai bogată localitate din România, majoritatea vile de lux. Deși, la Dumbrăviţa, ești la țară în dreapta poți să vezi parcate mai multe Porsche, iar pe drum să te depășească de la BMW X5 sau Audi A7 la Maserati. Potrivit unui raport făcut public de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, comuna timișeană Dumbrăvița este cea mai bogată localitate din România. ”Mărimea localității și statutul ei rezidențial nu asigură un loc de top în ierarhia dezvoltării sociale locale. Cea mai dezvoltată localitate sub aspect social nu este un oraș mare. Pe primele trei locuri în această ierarhie sunt comuna Dumbrăvița din apropiere (la un kilometru) de Timișoara, comuna Corbeanca (la 15 km de București, cunoscută prin zonele rezidențiale deosebite pe care le are) și orașul Voluntari situat în imediata proximitate a capitalei. Lista menționată indică o nouă categorie de localități cu situație de locuire foarte bună, apropiate de orașe mari, puternic dezvoltate, precum București și Timișoara”, se arată în studiu.

Populație triplată în câțiva ani

Milionari în euro, prezenți în Top 300 își au vilele aici. Emil Cristescu, unul din fondatorii Bega Grup, e unul dintre ei. Romeo Dunca, acționar majoritar la una dintre cele mai mari companii de transport rutier din România, cu peste 500 de TIR-uri care îi poartă numele și transportă peste tot în țară marfă. ”Regele asfaltului” din Banat, Georgică Cornu, avocați, judecători, procurori, vameși, funcționari publici corupți, toți întregesc lista. Din 2005 până acum populația din Dumbrăvița s-a triplat. Crescând numărul celor de etnie română, primarul care a generat acest boom economico-social, ungur, a pierdut alegerile.

Buget de 4,5 milioane de euro

Dumbrăvița are 20 de km pătrați, 7.200 de oameni și niciun metru pătrat de teren agricol. Toate pășunile și tarlalele au fost scoase din circuit și transfromate în locuri de casă. Dacă acum un secol și ceva, când s-a format localitatea, fiecare ungur care își construia era obligat să facă casă cu cel puțin două camere și baie, ca un făcut, toți cei care s-au mutat la Dumbrăvița după Revoluție au vrut casă cu multe camere și etaj. Pe lângă vatra comunei s-au mai construit noi zone, Banat 1 și Banat 2, populate cu case de lux. ”Este un trend cunoscut peste tot în lume: oamenii cu bani se mută în suburbie”, explică Adrian Bodo, directorul economic al Primăriei Timișoara. Așa se face că anual comuna are un buget de peste 4,5 milioane de euro. ”Numai de la noi încasează o grămadă de bani”, a declarat omul de afaceri Romeo Dunca. Anual Dunca plătește impozite către primăria Dumbrăvița, numai pentru cele două firme înregistrate aici, circa 400.000 de euro.

”Dumbrăvița e ca Băneasa”

”Probabil că dezvoltarea, în zona construcțiilor, infrastructurii și servicilor ne califică”, spune viceprimarul comunei, Arpad Miklos.  Nu anumai că în Dumbrăvița toate străzile din vatra veche sunt asfaltate, și, mai nou și cele din primul cartier nou construit, dar aici funcționează una din cele mai bune școli din Timiș, o televiziune locală realizată cu bani europeni, iar cei 38 de bătrâni singuri din localitate poartă la mână o brățară electronică cu buton pe panică, pe care pot apăsa dacă li se întâmplă un accident, și li se sare imediat în ajutor.


”Aceștia fac parte din cei 500 de asistați sociali pe care îi avem în localitate”, mai spune viceprimarul.

Odată cu bogații în Dumbrăvița au apărut restaurant de lux, mini-spa-uri, pensiuni. La brutăria belgiană se vinde pâine cu făină din Peru. Emil Cristescu, unul dintre cei mai bogați timișoreni, și-a făcut de 15 ani casă la Dumbrăvița, deși, tehnic vorbind, casa, aflată la limita dintre localități îl face să plătească impozitul la Timișoara.”Comuna aceasta este din ce în ce mai civilizată, oamenii sunt de calitate, începe să aibă elemente de infrastructură – de la spa-uri la restautante și școală bună. Poate fi asimilată fără probeme zonei Băneasa din București”, spune Cristescu. Cea mai bogată localitate din România rămâne atractivă din punct de vedere funciar, având în vedere că preţul metrului pătrat de teren a scăzut de la peste 100 euro pe metru pătrat la 40 de euro.

17 COMENTARII

  1. In fapt e reclama la terenuri. In Dumbravita de vile strazile sunt cu noroi sau praf, strazi inguste fara trotuare, apa fara presiune si miros de la Continental.

    • Intradevar, cam miroase a reclama. Desi intradevar s-au construit multe chestii recent acolo, tot arata oribil, e tona de noroi si drumuri rele.
      Distre cei care s-au mutat acolo, multi regreta cei 45-90 minute care ii fac pana la lucru cu masina pe drumul cu o singura banda de circulatie care uneste Timisoara, cainii care previn orice fel de circulatie pedestra. Fiecare membrul al familiei trebuie sa aiba masina altfel esti blocat.
      Nici un prieten nu vrea sa vina la tine sa plateasca 100 ron taxi dus-intors, altfel ajungi sa fii singur.
      Avantajul initial de a avea liniste dispare cu aglomeratia care s-a format.
      Terenurile sunt exagerat de scumpe cu majoritatea fara utilitati.

  2. Mai parajurnalisto` lu` peste ce esti! Cum poti sa afirmi ca: „avocați, judecători, procurori, vameși, funcționari publici corupți, toți întregesc lista”? Sunt oameni cu scoala care vin din familii instarite. Chiar este normal ca un cu stare materiala sa isi duca copiii la cele mai inalte scoli si sa ajunga cine sunt! Problema este cu tine, care esti o parvenita si iti este rusine de trecutul tau! Ce sa faci daca parintii tai nu au avut posibilitati sa mearga la scoala, sa fie educati si sa te duca si pe tine la o scoala de top! Aceasta este viata, cei buni peste cei slabi! Pune mana la munca, putoareo!

  3. ce legatura are Bodo cu Dumbravita ? ca din cate stiu eu fraierul asta parvenit este director la Directia Fiscala Timisoara…si locuieste in Giarmata …asa ca nu vad legatura cu Dumbravita…sau vrea sa se scuze de ce a incasat el anul trecut doar 40% din impozitele locale…si de de ce nu-i in stare sa faca nimic … pt ca-i prost de aia !!! ca pe doamna Saftoiu care-l tinea in spate a dat-o afara …

  4. ARE DREPTATE VICEPRIMARUL..STRAZILE DIN VATRA VECHE SUNT ASFALTATE,..UNDE STAU IN GENERAL UNGURII…RETUL//MALAC ESTE O MARIONETA,..CONDUCE TOT FOSTUL PRIMAR……NU STIU CE FACE CARE CICA ESTE BINE MERSI…DNA,,,ARUNCA UN OCHI PE TRANZACTIILE CU TERENURI.

  5. 1. exista doua comune cu mari platforme industriale pe raza lor (Ghiroda si Giroc), care au bugete peste Dumbravita.
    2. „Pe ultimele locuri ale clasamentului realizat de Inspectoratul Şcolar Timiş se află şi două unităţi de învăţământ din mediul rural, şi anume Şcoala Generală din Dumbrăviţa şi cea din Dudeştii Noi.” asta gasim scris pe un site de 2 bani. Probabil niste retardati aia de la siteul respectiv :))))))) . http://www.pressalert.ro/2013/05/un-nou-top-al-celor-mai-cautate-scoli-din-timis-pentru-inscrierea-la-clasa-pregatitoare-petroman-unii-s-au-crezut-mai-grozavi/
    3. Descarcarea autostrazii se face prin centrul satului, care oricum era supraaglomerat.
    4. 80% din zonele noi sunt neasfaltate.

    Despre ce era vorba in articol?????

  6. Cum poate sa fie Dumbravita cea mai bogata comuna din tara? E total fals. Va dau doar un exemplu de comuna de cel putin 10 ori mai bogata decat Dumbravita, si anume: comuna SANMARTIN, judetul Bihor care are in componenta statiunea Baile Felix cu zeci de hoteluri, unele de lux, si sute de pensiuni. Comuna SANMARTIN mai are in componenta si statiunea Baile 1 Mai care are cel putin 5 hoteluri noi si zeci de pensiuni aparute in special in ultimii 10 ani. Plus un cartier rezidential cu vile numit Beverly Hills.

  7. Fiind născut în Timișoara… nu sint deloc de acord cu acest dezastru ce se întîmplă în jurul Timișoarei.. zonele Moșnița, Giroc Dumbrăvița, Sacalaz.. etc sînt deja sufocate total….. se construieste pina la ultimul mp disponibil… eu banatean get beget daca vreau sa ma deplasez undeva nu am nici o sansa fiindca tot traficul este blocat permanent

    Adică ce facem… depopulam toate cătunele de prin Oltenia si Moldova ca săi aducem pe toți la Timișoara ca să ce? vrem sa facece din Timisoara un fel de Hong Kong, Mumbai sau Jakarta… Vrem Timișoara noastra înapoi de acum 30 de ani…. vrem aerul curat și liniștea din acele vremuri…. eu unul prsonal stau și ma gindesc serios sa ma mut undeva prin Oltenia sau Moldova……cu siguranță acolo se mai poate respira aer curat… dăi dracu de bani… nu am nevoie de ei.

  8. Fiind născut în Timișoara… nu sint deloc de acord cu acest dezastru ce se întîmplă în jurul Timișoarei.. zonele Moșnița, Giroc Dumbrăvița, Sacalaz.. etc sînt deja sufocate total….. se construieste pina la ultimul mp disponibil… eu banatean get beget daca vreau sa ma deplasez undeva nu am nici o sansa fiindca tot traficul este blocat permanent Adică ce facem… depopulam toate cătunele de prin Oltenia si Moldova ca săi aducem pe toți la Timișoara ca să ce? vrem sa facece din Timisoara un fel de Hong Kong, Mumbai sau Jakarta… Vrem Timișoara noastra înapoi de acum 30 de ani…. vrem aerul curat și liniștea din acele vremuri…. eu unul prsonal stau și ma gindesc serios sa ma mut undeva prin Oltenia sau Moldova……cu siguranță acolo se mai poate respira aer curat… dăi dracu de bani… nu am nevoie de ei.

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2013/05/cea-mai-bogata-localitate-din-romania-locul-unde-se-inghesuie-milionarii-de-top-si-cei-de-carton-galerie-foto/

    • Absolut de acord. Ca banatean,care in copilarie mergeam la balta la Dumbravita la pescuit,si in Padurea Verde,sunt socat de imbecilizarea Banatului.Si transformarea lui in Mumbai.Exact asta e comparatia!
      Ieri am fost in DUmbravita. O idiotenie.STrazile fara absolut nici o noima. Toate fostele campuri agricole pline de case.Unele mai urate ca altele.Strazi inguste,intortocheate.Fara waze nu ai nici o sansa !
      Concluzia?
      Emigrarea masiva a sudului in Banat ne-a trasformat in Bangladesh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.