Mesajul senatorului Sârbu către şeful PSD Timiş, Titu Bojin: ” Eu nu...

Mesajul senatorului Sârbu către şeful PSD Timiş, Titu Bojin: ” Eu nu o să accept niciodată politica de bodegă”

2
DISTRIBUIȚI

ilie sarbu mana p

Senatorul Ilie Sârbu a lansat, într-un interviu pentru PRESSALERT.ro, un atac fără precedent la adresa lui Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, în condiţiile în care tensiunile din filială au crescut în ultimele zile. Primul semnal a fost pierderea alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional de către Bojin, care încearcă să-şi ia revanşă la alegerile pentru funcţiile din Biroul Permanent Judeţean al PSD Timiş, impunându-şi numai oameni extrem de loiali.  Printre acuzaţiile cele mai dure aduse de cel care i-a predat, practic, filiala lui Bojin se numără „politica de bodegă”, „un sistem neclar și chiar dubios de promovare a unor oameni” şi despre cumpărarea de funcţii. Citeşte interviul.

– Ați fost cel care l-ați „uns” pe Titu Bojin preşedintele PSD Timiş. Cum comentaţi frământările din ultimele săptămâni?

– E corect ceea ce ați spus, l-am susținut pe Titu Bojin atât în 2010, când practic i-am predat la cheie, cum se spune, partidul, dar mai ales în 2012 când a fost ales președinte al Consiliului Județean Timiș. Revenind în prezent și răspunzând întrebării dumneavoastră, vă reamintesc că eu am spus, la recenta Conferință Județeană a PSD Timiș, că e foarte important cum gestionăm puterea și mai ales votul de încredere primit din partea cetățenilor. Nu îmi place cum arată azi filiala Timiș a PSD. Managementul organizațional lasă mult de dorit.

– La ce vă referiți?

La obligația noastră, a celor care acum am ajuns la putere, după un vot popular masiv să fim în slujba cetățenilor, a comunității. Nu avem dreptul să-i dezamăgim pe membrii noștri de partid, pe simpatizanții noștri, pe cei care ne-au ales. Jocurile prostești de interior nu ajută pe nimeni, iar reglările de conturi nu sunt specifice partidelor democratice.

– Și vreţi să spuneţi că nu se întâmplă în Timiș lucrurile astea?

Din ceea ce relatează presa în ultimele zile, după cum evaluez eu situația nu putem vorbi de o organizație implicată prea mult în viața comunității. Din păcate, observ că în PSD Timiș s-a instituit un sistem neclar și chiar dubios de promovare a unor oameni. Eu nu o să accept niciodată politica de bodegă, unde se iau decizii de grupuri restrânse. Nu e normal ca noi, cei din conducerea centrală, să aflăm din presă despre tensiunile din Timiș. Așteptam o informare din partea președintelui actual al organizației, care nu a comunicat nimic!

– Vă implicaţi în rezolvarea situaţiei din filială?

– În dubla mea calitate, de lider al grupului parlamentar PSD din Senat și de senator de Timiș, am obligația să evaluez și să analizez, la rece, modul în care este condusă organizația.


Chiar dumneavoastră, jurnaliștii timișoreni, ați amintit, nu o dată, despre evoluția firească a filialei Timiș, chiar în anii grei de opoziție. Dacă atunci am reușit, împreună cu colegii mei, să depășim momente grele, când au dezertat primari, când unii dintre membrii Biroului Permanent Județean au sabotat din interior partidul, nu înțeleg de ce acum, într-o perioadă de liniște, nu poate fi gestionată corect organizația. Aud prea multe discuții neprincipiale, sunt unii care lansează teorii legate de situația financiară a celor care doresc să candideze pentru un post de conducere și alte asemenea aberații. PSD nu este un partid în care au acces doar oamenii bogați în structurile de conducere, să fie clar asta!

– La ce vă așteptați, acum, când a început războiul pentru funcţiile din Biroul Permanent Județean?

– Eu lansez un apel la normalitate către toți colegii mei, iar președintelui în exercițiu îi reamintesc ceea ce i-am spus în plenul Conferinței Județene de luna trecută: important este cum gestionăm succesul! Cetățenii ne-au votat pentru a veni în fața lor cu lucruri concrete, noi am fost aleși pentru a conduce comunitatea, pentru a identifica soluții pentru problemele concrete ale oamenilor. Perioada baronilor PSD a apus de multă vreme, iar cine nu înțelege asta e liber să plece. Avem de gestionat o guvernare dificilă, cu multe probleme serioase, nu avem timp de pierdut cu lupte de interior. Vă garantez că, împreună cu colegii mei din Timiș, o să contribui la identificarea unor soluții pentru a îndrepta lucrurile. Ați văzut că nici președintele Victor Ponta nu a impus nimic la Congres și a permis organizațiilor să-și aleagă reprezentanții în conducerea centrală.

– Adam Crăciunescu va candida pentru funcția de președinte executiv. În susţineţi?

– Adam Crăciunescu este un om cu care am lucrat, atât ca ministru, cât și ca președinte de filială, eu un om serios, de acțiune și am toată încrederea că va avea un rol important în organizație, că va reuși să repare multe dintre greșelile, aproape inexplicabile, care au fost făcute în ultimele luni. Nu vreau să mai amintesc despre aspectele negative…Revenind la candidatura domnului Crăciunescu, îl susțin evident și o să îl sprijin, așa cum am făcut mereu atunci când a fost vorba despre organizația Timiș. Am încredere că și primarii, consilierii județeni și locali, viceprimarii, care îl cunosc bine pe Adam Crăciunescu îi vor acorda întreaga susținere. Vreau să-mi exprim și susținerea pentru candidatura lui Sorin Grindeanu, pentru o funcție la nivel central, pentru că, în ultima vreme, Sorin a învățat multe. Consider că numai cu oameni serioși putem să avem un partid serios și puternic.

 

 

2 COMENTARII

  1. bravo, spune bine zice securistul, pe bojin si gasca (prefectul, subprefecta etc) ii vezi seara de seara la toate ciolhanurile din oras! bravo dom parinte, esti informat, ca un meserias ce esti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.