Petrecere de lansare a unui nou label timişorean, Moon Drop, la Poligonul...

Petrecere de lansare a unui nou label timişorean, Moon Drop, la Poligonul Giarmata Vii

1
DISTRIBUIȚI

subcarpati

Cu ocazia lansării unui nou label timişorean de muzică, Moon Drop, petrecăreţii din Timişoara vor avea parte de o petrecere open-air mai altfel, într-o locaţie neconvenţională, Poligonul Giarmata Vii. Evenimentul numit Moon Shine Party va avea parte de o serie de invitaţi autohtoni şi nu numai. „Moon Drop” a luat nastere din dorința promovării muzicii electronice autohtone, neexistând o platformă de promovare pentru noi artiști de la noi din țară. Locația se află într-o poieniță în incinta Poligonului de tir de lângă Gearmata Vii. “Am ales această locaţie fiindcă am cautat o zonă în care să nu deranjăm pe nimeni și să fie accesibilă, e un loc unde se poate ajunge și cu bicicleta foarte ușor“, ne-a declarat Mighty Boogie, din partea organizatorilor. Petrecerea va avea loc în data de 29 iunie şi îi are ca invitaţi pe Subcarpaţi, Shadowbox, Big Bud (Marea Britanie), Dudu, MC Tina şi DJ K – Lu, iar biletele de intrare vor costa 20 lei.

Proiectul Subcarpați, coordonat de Bean MC, a fost lansat odată cu primul album care îi poartă numele. Nu numai că s-au întâlnit hip-hop-ul și turntablism-ul cu mesajele predominant sociale și cu sound-ul nostalgic – folcloric, dar s-a format un stil unitar, atât de îndrăgit, unic și aflat la mare distanță de orice influențe locale, marca Subcarpați. Din toate melodiile Subcarpați, fie de pe primul album, fie de pe ”Etnologic” (al doilea material), fie de pe compilația ”Culese din cartier” se desprinde personalitatea caligrafic conturată a omului Bean MC. Creierul care lucrează sunetul, urechea care filtrează potrivirile dintre versuri, colaboratori și negative, vocea care a impregnat piese pline de sevă. Care se mulează alături de multe motive și sound-uri folclorice într-un melanj de contemporan, underground și valori naționale.

Trupa Shadowbox s-a format în 2010, când Mihai Iordache (Protest Urban), Silviu Badea (Montgomery Clunk/ Contorsionist), Răzvan Ristea (Luna Amară) și Rareș Bartoș (Narkoma și Deviant) s-au întâlnit și s-au gândit că le stă mult prea bine împreună.


În 2013, Shadowbox l-a cooptat în proiect și pe Codin Orășeanu (Low Freq). În piesele trupei se regăsesc influențele muzicale ale fiecărui membru, aceasta creând un sunet eclectic ce pendulează între Grime, Dub și Hip Hop.

Big Bud este producător muzical, DJ şi propietar de casă de discuri în Marea Britanie, iar sound-ul lui oscilează între dubstep, drumandbass şi 2step, toate acestea combinate cu arome de soul, funk şi reggae.

Dudu este considerat unul dintre veteranii drum’n’bass-ului din România. Împreună cu UFO, dă startul mișcării underground-techno timișorene, prin legendarele party-uri din depozit în 1995 și 1996. Aceste chefuri, prin faptul că au fost o premieră totală și că au strâns primele mase de oameni la un party, au dat startul scenei din Timișoara. În 1998, împreună cu trei prieteni, Clau Popescu (mai târziu Roli Breaker), Emil Zoicas și Sergiu Pascu a format AnonimTM, special concepută pentru promovarea mișcării de breaks. Tina a păşit în lumea drum’n’bass odată cu desfăşurarea concursului „Se cauta o Voce” din 2004, organizat de AnonimTM şi dj SUV (Reprazent, Full Cycle), devenind astfel vocea inconfundabilă a AnonimTM. Împreună cu dj Dudu formează un duo unic în România, participând la multe festivaluri şi party-uri de muzică electronică din ţară şi din alte ţări europene: Elveţia, Ungaria, Spania, Austria.

K-lu este DJ și producător din Timișoara prezent pe scena electronică încă din anul 2005, pomovând genuri muzicale ca: funk, hip hop și breaks. Având un stil unic, bazat pe tehnici de turntablism, iese ușor în evidență prin seturile sale dinamice presărate cu diverse momente speciale menite să aducă un plus de bună dispoziție pe ringul de dans. Face parte din mai multe proiecte și trupe cu care ajunge să concerteze în cadrul unor festivaluri de jazz, pe scena Filarmonicii din Timișoara sau în afara țării. Un plus de noutate îl reprezintă show-urile audio-video, precum și apariția primului său album intitulat ”Chestii, socoteli”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.