Poliţiştii Bandula şi Dina, achitaţi de Curtea de Apel Timişoara, deşi unul...

Poliţiştii Bandula şi Dina, achitaţi de Curtea de Apel Timişoara, deşi unul dintre ei a recunoscut că a luat şpagă

5
DISTRIBUIȚI

politisti sanandrei spaga

Judecarea apelului în dosarul în care au fost trimişi în judecată poliţiştii Radu Bandula  şi Cristian Dina, acuzaţi de procurori că au primit şpagă 400 lei de la un investigator sub acoperire al DGA şi condamnaţi în primă instanţă de Tribunalul Timiş, a stârnit un adevărat „război” între magistraţi care au avut opinii diferite. S-a ajuns la constituirea  completului de divergenţă, un al treilea magistrat judecând după ce magistraţii desemnaţi iniţial să judece apelul au avut păreri contrare legate de fondul dosarului.


Bandula a fost fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a primit şpagă şi i-a împărţit cu colegul său, iar Dina la şase ani de închisoare cu executare.

Avocatul lui Bandula a cerut în apel achitarea clienţilor pe motiv că lipseşte pericolul social al faptei, fiind vorba de „o sumă modică pentru care a plătit, fiind suficientă o amendă administrativă.  Este un infractor primar cu comportament corespunzător înainte şi după săvârşirea faptei. Ce s-a întâmplat a avut urmări asupra sănătăţii sale fizico – psihice. Pe bază medicală vrea să se pensioneze”. Avocatul lui Dina a cerut schimbarea încadrării faptelor din luare de mită în abuz în serviciu şi achitarea pentru această faptă. În ultimul său cuvânt Bandula a declarat că „regret ce s-a întâmplat. Vreau să-mi reduceţi pedeapsa”. Dina a susţinut că „nu am luat nici un fel de bani de la Bandula. Nu ştiu de ce a spus că mi-a dat”.  În urma deliberării, doi dintre judecători – Flavius Ionescu şi Anca Nacu – au decis achitarea celor doi poliţişti, în timp ce magistratul Laura Bogdan a considerat că agenţii trebuie să fie condamnaţi. Decizia finală va fi luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

5 COMENTARII

  1. Hahahhahahahhaaaaa ,ba’,esti nebun ?! :)))))))))))))))))) e PSD-ul la putere,s-a dus pe PL cinstea si corectitudinea,jafuri ordinare,achitati MITA ma’ jigodiilor !!!!!! arza’v-ar focu’ cu justitia voastra !!!

  2. Simpla recunoaștere a faptelor fără un flagrant nu constituie o probă . DGA are în componență un Serviciu de Flagrante cu oameni bine plătiți pe care ar trebui să-i folosească , dar e mai simplu să facă dosare doar pe baza indiciilor . Se pare că nu le iese mereu.
    Această Soluție înseamnă Normalitate într-un Stat de Drept.
    P.S.. Nu sunt parte în dosar dar urmăresc respectarea legii și în acest caz îmi exprim respectul pentru Justiție.

  3. Laura Bogdan a fost pentru condamnare? Interesant! Despre ceilalti magistrati , doar de „bine” trebuie vorbit pentru ca pot deveni razbunatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.