Ștafetă cu torţă purtată de nume mari ale sportului timişorean la 65...

Ștafetă cu torţă purtată de nume mari ale sportului timişorean la 65 de ani de la înfiinţarea Liceului Sportiv Banatul

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0020

Liceul cu Program Sportiv Banatul a aniversat astăzi 65 de ani de existenţă, timp în care instituţia de învăţământ a scos mulţi campioni. Aniversarea a fost sărbătorită la Timişoara într-un mod inedit, printr-o torţă purtată în ştafetă de foşti sau actuali sportivi ai Timişoarei, timp de două ore, de la Liceul de Arte Plastice până la LPS Banatul.

Traseul torţei a început la ora 10.00, în faţa actualei clădiri a Liceului de Arte Plastice, prima din oraş care a găzduit elevii primei instituţii de învăţământ cu profil sportiv din oraşul nostru. Torţa a pornit din mâna lui Petre Miclăuş, fost gimnast, participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964. De aici, traseul a mers până la Colegiul Naţional Bănăţean, o altă clădire care a găzduit într-o vreme elevii care visau să ajungă mari sportivi. La Colegiul Bănăţean, ştafeta a fost programată să ajungă chiar la cursul festiv al absolvenţilor de clasa a XII-a, îmbrăcaţi toţi în robe şi cu eşarfe colorate la gât. De aici, torţa a ajuns la Liceul cu Program Sportiv Banatul, iar penultimul purtător al ei a fost fotbalistul de pe panoul de onoare al şcolii, Paul Codrea.


„E o onoare să fac parte din ştafetă, să fiu între cei mai reprezentativi oameni ai liceului care pentru mine înseamnă primii paşi în viaţă, educaţie, iniţiere în sport, de aici m-am lansat practic. Am foarte multea amintiri de aici, am venit la 10 ani, am stat la internat timp de şapte ani, poate au fost cei mai frumoşi ani din viaţa mea. Au ieşit multe talente de aici, unele s-au şi pierdut, dar e clar că LPS Banatul e o şcoală cu tradiţie şi înseamnă mult pentru Timişoara”, a declarat Paul Codrea.

Un alt produs de succes al LPS Banatul este şi boxeurul Flavius Biea, trecut recent la profesionişti. „Mă simt onorat că am fost invitat la aniversarea de 65 de ani a liceului, între toate vedetele din sport. Îi mulţumesc şi domnului director Marius Cociu, care m-a susţinut tot timpul”, a declarat Flavius Biea, care speră la un titlu mondial la profesionişti. Între invitaţii de marcă se numără şi sportivi retraşi acum din activitate, dar şi preşedinţi de federaţii. Cristian Gaţu, cel care conduce destinele handbalului românesc, a fost şi el prezent la aniversarea liceului. „LPS Banatul este o filă importantă din istoria handbalului românesc şi a celui timişorean. Este un furnizor de talente pentru echipele naţionale, creatoarea unor jucători şi jucătoare de excepţie”, a declarat Gaţu. De asemenea, şi Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, a fost în curtea instituţiei de învătământ cu program sportiv. „Am primit această invitaţie, sunt onorat să iau parte la acest eveniment. Suntem mulţi oameni de sport. Au ieşit multe talente de aici, inclusiv din lumea boxului”, a declarat Doroftei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.