Tineri bătuți cu bâtele de membrii unui clan țigănesc. Cum a izbucnit...

Tineri bătuți cu bâtele de membrii unui clan țigănesc. Cum a izbucnit scandalul

0
DISTRIBUIȚI

Screen Shot 2013-05-08 at 10.55.54 AM

Un scandal de poporții a adus poliția și ambulanța noaptea trecută în localitatea timișeană Izvin, unde doi tineri au fost bătuți de romi. Victimele au ajuns la spital, cu răni pe față, corp și picioare. Doar unul dintre cei doi a rămas internat până la această oră.

Totul a început aseară, când la 112 a fost înregistrat un apel prin care doi bărbați din Izvin cereau disperați ajutorul, spunând că sunt bătuți de țigani și că, dacă nu vor fi ajutați de poliție, riscă să fie linșați în plină stradă.


Ei au solicitat de asemenea și o ambulanță. Ajunși la fața locului, medicii le-au acordat îngrijiri medicale și i-au transportat la spital. Timișenii bătuți nu au depus însă plângeri împotriva agresorilor. ”Până acum nu au fost depuse plângeri. Polițiștii s-au autosesizat și caută agresorii”, a declarat Ionuț Bocancea, ofițerul de presă al Poliției Timiș. ”În funcție de plângerea depusă se deschide dosar penal doar pentru ultraj contar bunelor moravuri sau și pentru lovire”, a mai spus Bocancea.

Tensiunile dintre cei doi și clanul de țigani suspectați că i-au bătut au durează de o săptămână și au fost declanșate în momentul în care maşinile celor două victime, de 26 şi 29 de ani, au fost sparte de persoane rămase încă necunoscute, care le-au furat casetofoanele. Victimele cred că romii sunt autorii faptei, însă acest lucru nu a fost încă demonstrat de anchetă. Pe de altă parte, țiganii au jurat să se răzbune deoarece cred că tinerii au depus o plângere la poliţie împotriva lor. Aseară, s-au intersectat întâmplător pe stradă și au decis să își facă dreptate singuri, cu bâtele. Vecinii spun că familia romilor este violentă și nu este primul incident de acest fel în care este implicată.

Foto: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.