Autorii „perlelor” de la Evaluarea Națională sau Bac nu vor mai cunoaște...

Autorii „perlelor” de la Evaluarea Națională sau Bac nu vor mai cunoaște celebritatea: de ce interzice Ministerul Educației “scurgerea” lucrărilor proaste în presă

6
DISTRIBUIȚI

bac-2

Românii nu se vor mai putea amuza pe seama elevilor care nu-și fac temele pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat şi dau dovadă mai mult de imaginaţie decât de cunoștințe atunci când comentează un text. Colecţia impresionantă de “perle” adunate de profesorii evaluatori în ultimii ani, în special la proba scrisă la Limba Română, a determinat Ministerul Educaţiei să ia măsuri pentru ca elevii să nu mai fie ridiculizaţi. Astfel, din acest an, în presă nu vor mai apărea “perle” ale elevilor, după ce Ministerul Educaţiei a trimis o adresă tuturor directorilor de şcoli în care li se interzice să mai colecteze paragrafele amuzante scrise de elevi în lucrări. Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct, ne-a spus că adresa a fost trimisă de Ministerul Educaţiei înainte de a începe probele Evaluării Naţionale şi în care este specificat faptul că „cele relatate de elevi în lucrări trebuie să rămână confidenţiale.


Profesorii nu mai au voie să colecteze citate ale elevilor pentru că se presupune că aceşti copii sunt ridiculizaţi şi aşa mi se pare normal. Perle mai pot ajunge în presă doar dacă elevii care le-au scris vor vorbi despre ele, dar profesorilor evaluatori le este interzis”.

Iată și câteva dintre perlele de la Bacaluareat sau de la Evaluarea Naţională din ultimii ani:

Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina i-a dăruit un copil din flori.

„Luceafărul” e cea mai lungă poezie românească şi din lume, deşi nu s-a hotărât exact câte strofe are.

Lucian Blaga a ştiut să îşi folosească calităţile şi azi îl sărbătorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote româneşti, şi a fost răpus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist.

Nu este vorba despre Luceafărul Huilei cum ai crede la început ci despre o stea.

Luceafărul o lasă rece pe Cătălina cu versul „nemuritor şi rece”.

„Baltagul” se aseamănă cu „Ion”, că ambii au fost omorâţi de unele lucruri.

Iubirea-i ca focul, până nu-i pui un băţ, nu arde.

Mircea cel Bătrân nu era bătrân, era doar porecla.

„Ultima noapte de dragoste. Întâia noapte de amor”

6 COMENTARII

  1. Foarte bine!
    „Culegatorii de perle” sa-si vada de treaba lor. Daca sunt bolnavi sa se duca sa se trateze. Poate le duhovnic. Am cunoscut o profesoara, care avea in geanta astfel „perle”. Un colier! Le invatase pe dinafara si recita din ele cum recita pocaitul din Sfanta Scriptura. Dar Sfanta Scriptura nu o avea. Dar de ce nu purta cu ea si expresii de exceptie? Nu o interesa, desigur. De unde aceasta inclinatie de bufon a omului sa reliefeze tot ce e ridicol?

    • o perl a veche si rara: ” Cezarul se pliba pe malul Senei imbracat in faeton de gala „-comentariu la ” Imparat si proletar” de M. Eminescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.