Cum s-a câştigat reabilitarea Spitalului Judeţean Timişoara cu cea mai scumpă ofertă...

Cum s-a câştigat reabilitarea Spitalului Judeţean Timişoara cu cea mai scumpă ofertă de către firma familiei finului preşedintelui CJT, Titu Bojin

17
DISTRIBUIȚI

spital judetean technocer

Reabilitarea termică a Spitalului Judeţean Timişoara, a cărei finanţare este asigurată de Consiliul Judeţean Timiş. a consemnat un nou record în câştigarea unei licitaţii – adjudecarea  de către cei care au oferit cel mai mare preţ. Mai exact asocierea dintre Technocer SRL şi Saman Constructions SRL. Patronul firmei Technocer SRL este Florin Măran, unul dintre copiii acestuia fiind botezat de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Titu Bojin. În timpul guvernării pedeliste, firma Technocer a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, câştigând numeroase contracte publice de zeci de milioane de euro, de la asfaltări, lucrări de apă-canal până la reîmpăduriri, atât în Timiş, cât şi în Arad şi Caraş Severin. Unul dintre cele mai mari scandaluri în care a fost implicat numele lui Măran a fost cel al tentativei de a prelua peste 11.000 de hectare de pădure în zona Nădrag.

Pentru reabilitarea termică a clădirii spitalului judeţean au fost depuse şapte oferte, acestea fiind deschise în 22 mai anul trecut, iar atribuirea contractului făcându-se după o analiză care a durat mai bine de două luni, în 26 iulie, la scurt timp după ce Bojin a devenit preşedinte. Dintre toate, cea mai scumpă oferta a fost cea depusă de asocierea condusă de Technocer – 1.075.437,58 euro plus TVA,  cea mai mică fiind de 809.749,12 euro plus TVA.


După şase şedinţe de evaluare a documentelor de calificare şi a propunerilor tehnice, toţi competitorii au fost descalificaţi. Sita cea mai deasă a fost cea tehnică unde au fost descalificate majoritatea celor care au intrat în competiţie.  Doar trei oferte au fost considerate conforme din punct de vedere tehnic – SC ADP SA în asociere cu SC Devicon SRL şi SC Constructim SA (917.660 euro plus TVA), SC AGMA Tiuca Construct SRL (1.021.220, 13 euro plus TVA) şi asocierea Technocer – Saman Constructions ( 1.075.437,58 euro plus TVA).

Dar singura ofertă care s-a calificat a fost cea a asocierii conduse de Technocer, în cazul celorlalte două comisia stabilind că sunt neconforme pentru diferenţe de cantităţi de materiale. Aşa că oferta cea mai scumpă a rămas singura valabilă şi a fost declarată câştigătoare. De remarcat faptul că raportul de atribuire a contractului, aflat la Spitalul Judeţean din Timişoara, nu a fost semnat de Unitatea pentru coordonarea şi verificarea achiziţiilor Publice din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Lucrările de reabilitare a spitalului sunt în plină desfăşurare, câştigătorii lucrând în subantrepriză cu o firmă din Bucureşti, conform reprezentanţilor spitalului. Contactat de PRESSALERT.ro, Florin Măran a explicat câştigarea licitaţiei cu cea mai scumpă ofertă prin faptul că „s-a luat în calcul o variantă tehnico – economică. Ceilalţi nu au fost în regulă. Anumite lucrări le-am dat în subantrepriză la anumite firme. Nu are nici o legătură că domnul Bojin este naşul copilului meu. Îl cunosc din 1999”. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Titu Bojin a susţinut că nu are nicio legătură cu rezultatul pentru că „nu sunt în nicio comisie de licitaţie şi nici nu o să fiu. Licitaţia nu a început în mandatul meu. Nici nu ştiu dacă eram preşedinte atunci când s-a dat rezultatul”.

17 COMENTARII

 1. Bojine, de aici ti se va trage…e plin de inregistrari in speta respectiva. Crezi ca mai tine treaba cu „nu sunt în nicio comisie de licitaţie şi nici nu o să fiu” ? Tehnica nu minte Bojine asa cum faci tu.

 2. Acest Bojin minte de ingheata Bega chiar si acum pe canicula. De ce nu il intrebati pe directorul Spitalului Judetean de cate ori i-a transmis Bojin ( direct si indirect) sa o lase mai moale, sa inchida ochii la „manopera” celor de la Tehnocer, sa semneze deconturile, receptiile desi caietul de sarcini/solutiile tehnice nu au fost respectate!!

 3. Te-ai agatat rau de tot in plasa lui Maran, Bojine. Pe langa ancheta ANI care e gata acum te-au prins cu dosarul asta care nu-i simplu deloc. O sa fie o vara caniculara

 4. TOVARSE BOJIN,CURIOS FAPTUL CA APROPIATUL D-VOASTRA CASTIGA LICITATIA.PERFECT DE ACORD CU D-VOASTRA CA NU SANTETI IN COMISIA DE LICITATIE.DE INFLUENTE ATI AUZIT CUMVA?NU UITATI UN LUCRU,,NICI UN COPAC NU A CRESCUT PANA LA CER.SOSESTE SI ORA RSPUNSULUI LA ACUZE.

 5. Toate programele EUROPENE care se desfășoară prin APDRP Timiș sunt câștigarea de Tehnocer!!!!sunt 40milioane de euro pe care MARAN a pus mana.Cum?SIMPLU!
  si-a pus oameni in comisie..nu este suspect ca acest MARAN a pus mana pe toate lucrările din județ?Bojin si Ostaficiuc..cei doi „frați”care își lăsa mostenire Baronii locali..halal tara..halal justiție si procurori corupți!rusine

 6. In Spitalul Judetean la etajul 9 (Neurologie) exista un salon pe usa caruia sta scris pe o placuta aurie ca respectivul salon a fost reabilitat cu sprijinul familiei Bojin…asa ca Dl.Bojin, nu prea e intamplatoare faza cu cine castiga licitatia…doar va cunosteti bine cu conducerea Spitalului, nu-i asa?

 7. O evidenta clara la Timisoara: Indiferent de ce partid politic e la conducere, mafia asfaltangiilor, constructorilor(de tot felul) isi desfasoara nestingerit afacerile. Cazul prezentat o demonstreaza: a castigat licitatii si in timpul p.d.l.-istilor, castiga si in timpul u.s.l.-istilor…Jenant , si perpetuant!…

 8. Baietii destepti vor fura si fura pana v-a seca su bega. Deci ce scrieti voi sici nu e o noutatate si nici o noutatate nu v-a fi faptul ca scapa toata lumea din toate astea.

 9. Titu Bojin e un om care face bine neconditionat, indiferent ca esti patron sau simplu muncitor iar asta e de apreciat pentru ca nu prea gasesti in ziua de azi!

 10. Cosmina…..ce naiba,binenteles ca face bine..e OM doar:-)!!!!Ca face bine e ok,ce-ti scapa tie este ca nu face pe gratis……..NIMIC!!!E simplu….castiga,face….nu castiga…..nu face!!!!!

 11. PT jurnalistu de 2 bani care a scris articolul:
  Care ii faza cu bolduirile?
  1.de remarcat ca analiza a durat 2 luni?, pai daca ai citi raportul ai vazut de ce a durat atat, dar scopul tau era Bojin,
  2.Raportul de atribuire nu a fost semnat de UCVAP?, unde scrie ca trebuia? precizeaza lege, ordonanta, etc?
  Habar nu ai despre ce vorbesti.
  De ce nu ai scris ca procedura a fost verificata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, procedura fiind contestata, si castigata de catre Spital?
  Deci verificata.
  Faptul ca scrii un articol despre o institutie, scopul tau fiind Bojin te face mai corupt decat orice alte insinuari ale tale,
  Pt restul micutilor care scriu aiurea, sunteti niste pensionari frustrati

 12. pt Botza care nu stie sa se informeze -www.anrmap.ro, modelul Raportului de atribuire conform Ordin nr. 302 din 01.06.2011, al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, cu tot cu … antet semnaturi UCVAP,
  Habarnistule, sper sa-ti ajunga bani care i-ai luat de un joint, ca numai fumuri ai in cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.