Deputatul Horia Cristian, despre pericolele unui Parlament după modelul lui Băsescu

Deputatul Horia Cristian, despre pericolele unui Parlament după modelul lui Băsescu

3
DISTRIBUIȚI

horia cristian pnl

Deputatul PNL Horia Cristian s-a pus pe criticat iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a organiza un referendum pe tema parlamentului unicameral şi pentru reducerea numărului de parlamentari.  Acesta a avertizat, astăzi, că un parlament unicameral ar fi un atac grav la adresa democraţiei, asta pentru că, spune, el, bicameralismul minimalizează riscul dominaţiei majorităţii şi, implicit, tinderea spre totalitarism.  Deputatul  a mai precizat că „săptămâna viitoare, cel mai probabil, se va discuta despre data la care va avea loc referendumul iniţiat de Băsescu.


 Nu exclud ca această dată să fie foarte apropiată de data la care se va face referendumul pe Constituţie, în jurul zilei de 15 octombrie”. Liberalul a conchis că „primul referendum prin care românii au ales ca numărul parlamentarilor să nu sară de 300 şi au optat pentru parlament unicameral a fost cea mai bună dovadă  a unui referendum prost făcut în care nu s-a explicat oamenilor ce trebuie să aleagă”. Trecând peste bicameralism şi alte schimbări, Cristian indicat şi un aspect nefuncţional al Parlamentului: ”cea mai mare luptă în parlament este cu limba română”.

3 COMENTARII

  1. domnul liberal are impresia ca astazi la 23 de ani mai poate minti intregul popor? ii pot minti doar pe cei 70% care au votat USL .stim ca aproximativ 80% care astazi se afla in Parlament ,habar nu au ce-i cu ei acolo si ca acesti 80 % plus inca vro 15% nu au citit niciodata vreo initiativa legislativa sau vre-un proiect de lege ,acesti 95% ,daca sunt la lucru si trebuie sa voteze un proiect de lege ,voteaza dupa cum le dicteaza liderul de grup .atata timp cat in acest Parlament unii detin 70% punem vorbi de totalitarism ca sa nu mai spunem ca dominatia majoritatii se produce chiar acuma sub ai nostri ochi !!!!!!!,chiar daca sunt doua camere .cine tine cont de ceilalti 30% ?.sigur ,atunci cand nu va convine (referendumul din 2009) ,vorbiti despre organizari defectoase,prost facute si vrajeli de 2 bani .eu sunt satul de un supliment de trantori la Parlament ,ajung 300 si aia-s prea multi ,cred ca un Parlament cu 150 de membri este suficient si mult mai performant.de chiulai cred ca Romania nu mai are nevoie .de ce sa nu fie o elita de 150 de parlamentari eficienti ? si ca sa nu dau nastere la speculatii va spun ca nu am votat nici pdl si nici usl ,desi cred ca inca mai sunt membru pnl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.