Jefuirea traficanţilor de ţigări, specializare a grupării interlopului Udrea. Cine le dădea...

Jefuirea traficanţilor de ţigări, specializare a grupării interlopului Udrea. Cine le dădea ponturi la Moraviţa

17
DISTRIBUIȚI
sorin udrea ridicat
Gruparea condusă de interlopul timișorean Sorin Udrea avea în „obiectul de activitate” şi  jefuirea contrabandiștilor de țigări, s-a stabilit în urma anchetei DIICOT. Locotenenții celui supranumit „stăpânul oraşului” acţionau în forţă sub coordonarea acestuia. Interlopii mizau şi pe faptul că victimele preferau să tacă decât să se ducă la Poliţie să reclame tâlhăriile pentru a nu se afla că sunt implicate în traficul cu ţigări.  Unul dintre atacurile pentru care au fost arestaţi s-a produs în 13 octombrie 2011, când Cosma Viorel, zis „Vio Blondu” să „cumpere” o cantitate importantă de ţigări de la un contrabandist din Oraviţa. Udrea a coordonat întreaga operaţiune, având grijă la toate detaliile, inclusiv să-i transmită lui „Vio Blondu” prin intermediul lui Stelian Mocanu să-şi ia o şapcă la el.
După întâlnirea în care s-a bătut palma pentru cumpărarea a opt baxuri de ţigări de contrabandă, Udrea şi-a instruit „locotenentul” la telefon cum să acţioneze  „scoţi caşcavalul, te faci că numeri!, ştii? tu numeri 5-600, te opreşti, te duci să închizi portbagajul, că e deschis! Acum ai înţeles?”. Udrea a revenit asupra planului „îi spui să închidă portbagajul,..vezi că e portbagajul deschis, te duci te rog frumos să închizi portbagajul! Închizi banii, îi bagi în buzunar înapoi, te duci tu sî închizi portbagajul, laţi banul în buzunar şi te duci cu maşina”..


Ulterior, „Vio Blondu” i-a povestit lui Udrea cum a acţionat „l-am aruncat din maşină, din maşină l-am aruncat pe ţigan…nu a vrut să-mi dea cheia..i-am luat cu japca cheia din mână… am scos brişca şi i-am zis zbori în morţii măti de ţigan şi ştii, cum, din mers, aveam vreo 10-20 la oră, gândeşte o căzut pe jos acolo”. După ce traficantul a sărit din maşină sub ameninţarea cuţitului lui „Vio Blondu”, atacatorul şi-a continuat drumul spre Moraviţa. În urma incidentului, Samir Drăgan a sunat la 112 şi a reclamat că a fost jefuit de 7.000 euro, dar când poliţiştii au oprit Audi-ul A4 acesta era deja gol pentru că ţigările au fost descărcate în casa unui complice.
Monitorizarea activităţilor grupării Udrea a scos la iveală faptul că-şi luau măsuri de prevedere, făcându-şi contrafilaj şi fiind în orice moment pregătiţi să acţioneze. Conform anchetatorilor, în 17 noiembrie 2011, „infractorii, împărţiţi în două grupuri, care acţionau în zona Moraviţa şi Timişoara, au încercat să intercepteze autoturismele despre care se presupunea că transportă ţigări de contrabandă. Din primul grup, localizat în localitatea  Moraviţa, au făcut parte Samuilă Alexandru, zis „Sandi”, Dan Sava, zis „Săulică”, şi mai mulţi indivizi neidentificaţi”. În paralel, Sorin Udrea împreună cu alţi membrii ai grupării au monitorizat mai multe maşini în Timişoara, Arad şi Dumbrăviţa. În zona Moraviţa nu s-a acţionat pentru că în zonă era în desfăşurare o acţiune a Poliţiei de Frontieră, chiar dacă „Sandi” i-a spus că avea informaţii despre traficantul de ţigări care urma să fie jefuit „le dă jos şi ştiu eu unde”.

17 COMENTARII

  1. bine le-a facut traficantilor… acum ii plangi pe tiganii traficanti. astia sunt romanii.bine le-a facut sa fie liberi sa jefuiasca toti traficantii si tiganii

  2. Asta este o poveste frumoasa din noua anchetatorilor..daca privesti infractiunea in toata splendoarea ei, nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii… si eu pot sa zic ca oricare dintre noi a facut o bomba artizanala si a detonat-o pe un camp, unde nu au fost victime si nu provocat pagube materiale … atunci acesta este terorist?

  3. @ Dea
    Chiar daca au scris sau au recunoscut asta, aceasta nu este o proba. Nu conteaza ce spun ei. Trebuiesc probe aduse din partea acuzarii! O interceptare nu este o proba directa. Daca imi aduc aminte bine din articolele precedente declaratia inculpatilor a fost: „stiam ca imi este ascultat telefonul. am facut o aroganta politie”…cam aiurea nu? Deci daca nu exista alte probe, dosarul este cusut cu ata alba…dupa cum vad pana acum dosarul este facut pe supozitii!

  4. stapanu pulx si udrea asta stapanu complexului mitru ia fuxxt pe toti sa suga pxla toti smekeri ca sefu mitru face legea in complex sai dea la mux lu cipi tiganu ca bagat sabia in copilu ala sa suga polx si mai il tin si pe liber gunoi de cioara

  5. foarte bine ia facut la tigan!!!!dal in mortii lui daca lucre pe banii aia si ii lua cu japca mai ziceam !!!!!!! auzi depune tiganu plangere ca face contrabanda!!!!!!tot din magarii fac tiganii astia bani macar sa fie la un roman care are familie de intretinut !nu conteaza ca ii ia 10e sau 100000e conteaza ca tiganu ala nu ia facut cinstit!!!!!Bravo baieti rupeti tiganii ca ne fac de ras pe tot globul asta pamantesc!

  6. ce tot atat il incordati pe soarecul asta de udrea cu grupaarea lui….de cacat cipi umflatu ala de 2 lei …gazibara pizxx ca ala e un copil vai steaua lui si restu niste sagetii…..ca si herlas ca l-o batut boschetarii la mania si la mai batut un baiat dusko sau cum ii zicea intr-o parcare de la hipermarket ca si-o dat interval cu el……am vazut ca totii interlopi astia din tm sunt jeturii…mai degraba decat sa le zicem interlopi mai bn sifoanele orasului

  7. Până una-alta,să 5ugă ALUP toti,dar toti unu’ cate unu’ sau toti odata ;)…..ce PLM ma’,toate rapandulele au ajuns „interlopi” ,ma uit si la avortonu’ asta din poza ,ca-i rupi mana si-l bati cu ea in cap,cacati flausati !calcati pe cap,mortii lor de sobolani borati !

  8. Tilharii la moravita cu tigari au facut la greu tarzan,herlas,boncu etc.de ei nu zice nimeni nimic?tarzan cu herlas au vile noi in dumbravita si boncu in giroc cumparate de la tigari.asa penali sinteti voi anchetatorii ca ii dovediti imediat.ori ii tineti pe post de jeturi ori asteptati sa crape si ei capu la cineva si atunci ii luati pt talharie la tigari.vai si amar de voi

  9. nu ca herlas vinde droguri pt garda de acolo are vila stie toata lumea,trebuia sa il ard eu pe herlas asta cand ne-am intlni la milenium toata lumea numa pizdele de prieteni nu mo lasat dar pana la urma il ard ca e o pizda herlas gravida si obosita cu legitimatie de sifon ce da note explicative pe la municipiu…….F&L

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.