Pază de cinci stele la palmieri: 18 polițiști locali supraveghează cu strășnicie...

Pază de cinci stele la palmieri: 18 polițiști locali supraveghează cu strășnicie o fâșie de 200 de metri GALERIE FOTO

9
DISTRIBUIȚI
politisti la palmieri06_resize
Palmierii din centrul Timişoarei, mai păziţi ca sfintele moaşte FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Lipsa de personal a Primăriei Timișoara, dar și incompetența unor angajați a fost principalul subiect de discuție la un briefing al edilului-șef Nicolae Robu de acum două săptămâni. „Este adevărat că este lipsă de personal la Poliţia Locală Timişoara. De asemenea, este adevărat că stau prost şi cu dotarea. Însă mai este adevărat şi faptul că aceşti poliţişti nu sunt pregătiţi. Au fost organizate concursuri, iar numai cine nu a vrut nu a ajuns poliţist local. Eu nu pot schimba aceste lucruri peste noapte”. După modelul Băsescu, în doar câteva zile polițiștii locali au fost brusc reevaluaţi şi li s-a găsit utilitatea. Aceştia au fost scoşi în stradă la păzit de palmieri. O mobilizare excepţională, cerută de primărie, un total de 18 oameni pe 200 de metri pătraţi, care muncesc în trei schimburi, câte şase pe tură, pentru a păzi noile atracţii turistice ale „Palmişoarei”.

Oficial, operaţiunea este executată „pentru a asigura ordinea şi liniştea publică şi prevenirea degradării plantelor exotice”, după cum a declarat, pentru PRESSALERT.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Daniela Seracin. În același timp, purtătorul de cuvânt ne-a explicat că sunt multe zone cu probleme, cum ar fi centrul orașului şi multe pieţe sau diverse manifestări cum sunt festivalurile sau meciurile de fotbal.


Înainte de plantarea palmierilor, zona nu era păzită, ci doar inclusă în ruta agenţilor care aveau în grijă centrul Timişoarei.

 

9 COMENTARII

  1. De ce nu stau cei 18 polițiști noaptea in Pta Unirii, cind ies drogatii din baruri si vandalizeaza tot ce le iese in cale? S au facut numeroase sesizări , nu este nici un polițist in strada,stau si butoneaza telefoanele in spatele Domului,pe sub porțile Lenaului sau inezixtenti

  2. @Anai
    Ai pus degetul pe rana. Pinguinii astia sunt curajosi doar ziua, cand se umfla in pene la cate un elev care arunca un chistoc de tigara pe jos. Atunci sunt curajosi si deschid agenda aia pe care o poarta sub brat. Sincer sa fiu, nici nu stiam ca este prevazut ca ei sa patruleze si noaptea, locuiesc in buricul targului, imi tremura inima in fiecare weekend pentru masina mea parcata in strada, la cheremul tuturor aburitilor de alcool, de la 4 dimineata nu se mai poate dormi de joi pana duminica, DAR NU I-AM VAZUT NICIODATA.

  3. Asta se intampla cand conducerea unei institutii de Ordine Publica, fie ea si Politie Locala este in mana fie a unui Primar care nu s-a confruntat niciodata cu asa ceva, fie in mana unor pretinsi specialisti in domeniu, gen D. Cojan, A. Balan etc.
    Va spun toate acestea in calitate de Cadru Activ in domeniu.
    Politia Locala a fost infiintata cu un scop corect si util, insa a ajuns batjocura unor oameni care considera institutia proprietate personala.
    Probabil cand la conducere vor veni persoane cu o mentalitate adecvata anului 2013 o sa se schimbe ceva.

  4. Pai normal pentru ca traim intr-o tara unde cei care pierd nu vor sa accepte!!!
    In prima seara dupa plantare palmierii au fost vandalizati….acum fie ca sunteti sau nu de acord cu ei daca tot au fost cumparati de ce sa nu-i lasam acolo ?????
    Asa ca nu primaria ii forteaza pe politisti sa stea acolo ci „vandalii” politici

  5. Prin octiombrie anul trecut un politist local imi spunea ca el are mai multe drepturi decat restul cetatenilor, dar cam asa „io am mai multe drepturi ca tine”.
    Zilnic trec prin zona centrala a orasului, si ce vad? Politia locala.. Si ce faci ei? Pazesc bordura si mai amendeaza pe unu, altu, ba pentru parcare, ba pentru ca merge pe bicicleta prin centru, ba pentru ca cerseste (non-sens boule ala n-o sa plateasca veci amenda) numa din astea.. nu gandesc si ei ca daca il opresc pe ala pe bicicleta si ii zic „nu te supara ai si tu un pic respect bla bla ” – ceva de bun simt o sa se simta cu constiinta incarcata. Si ce sa vad acum vreo doua saptamani in timp ce stateam pe terasa la MC: o mama gravida cu un copil de mana a fost batuta de un individ care o lovea cu pumnii si picioarele unde apuca atat pe ea cat si pe baietelul cu care era de mana asta se intampla in fata la fostu’ discoland cam pe unde era in trecut celebrul acvariu, PULITIA LOCALA era langa terasa de la MC si asistau nepasatori la spectacol, mai si ranjind unu ca bou. De aia ii platim? Aceste mancaturi de bani nu fac nimic! Si in plus parca nu ma simt in siguranta stiind ca POLITIA la noi este fosta MILITIE, mai ales la ca se cred superiori, poate fac ceva si nu ii convine la autoritatea publica. In Spania Austria Italia de ce nu ii vad la fiecare colt?

  6. desteptilor, nu ati citit stirea?! pai cum sa patruleze prin unirii sau prin alte parti pe unde e nevoie cand treb sa stea planton la palmieri ca asa domn, scuze, tov primar? acu nu mai conteaza nici cati infractori prind, nici cati urmariti, si slava domnului au prins destui chiar daca unii ii fac slabi, incapabili etc, acum conteaza doar investiile micului dictator. din pacate…

  7. Haideti sa fim seriosi si corecti..daca nu ar exista paza pe masura acesti palmieri nu ar sta mai mult de 1 zi intregi!Din pacate aici a ajuns societatea..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.