Primarul Facebook care spune lucruri trăsnite

Primarul Facebook care spune lucruri trăsnite

0
DISTRIBUIȚI

robu gura an

Are trei conturi de Facebook şi peste 13.000 de prieteni virtuali cu care îşi împărtăşeşte de câteva ori pe săptămână ideile sau punctele de vedere. Nicolae Robu este unul dintre cei mai activi politicieni pe renumita reţea de socializare. Mai mult, prietenii virtuali ai acestuia sunt deseori consultaţi cu privire la viitoarele proiecte pe care primarul Robu intenţionează să le pună în practică, dar despre care, de cele mai multe ori, nu poate să dea mai multe explicaţii în ceea ce priveşte sursele de finanţare sau perioada în care vor fi finalizate. Nicolae Robu chiar s-a declarat fan al reţelei de socializare, la o televiziune locală primarul spunea că „am bătut toate recordurile naţionale, daţi-mi voie să mă laud şi eu cu ceva că e o jucărie care îmi place, am 58.000 de cititori la un mesaj de-al meu, aici am bătut toate recordurile naţionale”.

Facebook-ul a devenit locul preferat de dezbateri pentru primarul Timişoarei, unul dintre motive fiind şi acela că atunci când un timişorean postează un comentariu mai răutăcios, cu un simplu buton acesta poate dispărea, mai greu este însă la dezbaterile publice. „Pe Facebook se dezbate mai mult, în timp ce la dezbaterile publice nu vin mai mult de 20. Nu e nicio diferenţă între mediul virtual şi dezbateri. Ba da, totuşi e o diferenţă. La dezbateri, unii iau atitudini vădit”, spunea primarul Robu despre avantajele dezbaterilor pe Facebook. Mai mult, primarul pasionat de socializare online le-a cerut parlamentarilor de Timișoara să vină cu un proiect de lege prin care dezbaterile de pe Facebook să devină dezbateri publice legale. Petru Ehegartner a recunoscut că a avut asemenea discuții cu șeful său de partid, însă a încercat să evite elegant subiectul penibil cu o declarație de genul „vom vedea”.

Printre cele mai dezbătute subiecte pe Facebook se numără cel legat de „copilul de suflet” al lui Nicolae Robu, ACS Poli. Nu a existat meci câştigat de echipa de fotbal despre care primarul Robu să nu scrie câteva cuvinte pe reţeaua de socializare. De asemenea, Timpark-ul, noul sistem de parcare cu plată în Timişoara, a fost lăudat de multe ori pe Facebook. Imediat după lansarea acestuia, Nicolae Robu le-a cerut punctul de vedere al internauţilor. Iar în ultima săptămână, supărat că ziariştii din Timişoara nu au luat în serios ideea de a muta calea ferată în subteran şi chiar crearea unei linii de metrou, primarul Robu face un sondaj de opinie pe pagina oficială. Timişorenii sunt rugaţi ca „dacă agreaţi acest proiect vizionar, pentru Timişoara de mâine, clicuiţi Lke”, iar „dacă sunteţi mulţumiţi cu situaţia actuală, tastaţi textul Dislike”.

Primarul Robu, luat la mișto de internauţi

„Robu taie panglica” şi „Radio Erevan TM” sunt cele două pagini create pe Facebook pe care primarul Robu este deseori ironizat de către timişoreni. Pe prima dintre cele două pagini este prezentat într-un mod umoristic fiecare eveniment pe care edilul şef l-a inaugurat, şi nu numai. De pe „Robu taie panglica” putem afla că primarul Timişoarei a „tăiat panglica” chiar şi Columnei lui Traian sau cea de la deschiderea Jocurilor Olimpice. Iar pe cealaltă pagină, „Radio Erevan TM”, sunt abordate ironic problemele locale, printre cele mai comentate personalităţi locale se numără Nicolae Robu. Mai mult, o mulţime de imagini au fost trucate, iar figura primarului Timişoarei a apărut în tot felul de ipostaze.


Ultima dintre acestea îl înfățișează pe Robu în „rolul” lui Suleiman Magnificul.

Glume de primar

Primarul Nicolae Robu nu a ezitat de-a lungul primului an de mandat să iasă în faţa presei cu tot felul de proiecte. Unele dintre acestea, pe lângă faptul că sunt aproape imposibil de realizat, au şi stârnit numeroase reacţii umoristice, mai ales în rândul internauţilor.

Chiar la începutul acestui an, primarul Robu anunţa că până în anul 2015, în Timişoara se va construi un muzeu al ştiinţei şi tehnicii în Calea Aradului sau Calea Torontalului, care se va întinde pe o suprafaţă de peste zece hectare. Robu visa „să facem un muzeu reprezentativ cum nu există la ora actuală în România. Acest muzeu nu va avea numai exponate cu realizări tehnice şi ştiinţifice bănăţene, ci şi exponate create în România”. Însă acesta nu a putut să spună la ce sumă se ridică lucrările şi de unde ar putea veni aceşti bani, una dintre posibilităţi fiind atragerea de fonduri europene.

Un alt lucru „trăznit” despre care Nicolae Robu a vorbit tot în acest an se referă la împânzirea oraşului cu statuile unor personalităţi pentru ca Timişoara să aibă „ofertă de obiective de vizitat”. Printre personalităţile cărora ar trebui să li se ridice o statuie la Timişoara se numără, în viziunea primarului Robu, Iancu de Hunedoara, Eugeniu de Savoya, Carol Robert de Anjou, Johnny Weissmuller sau Wilhelm Muhle. Ca de obicei, Robu nu a dezvăluit suma la care se ridică acest proiect, însă s-a angajat că în acest an va fi finalizată prima statuie.

Taxa pe turnuleţ a fost ideea lansată de Nicolae Robu în toamna anului trecut prin care şi-a imaginat că municipalitatea va putea scoate nişte bani de pe urma romilor care şi-au construit case enorme, cu tot felul de elemente arhitecturale exterioare. Edilul şef nu a ştiut nici de această dată să spună care va fi valoarea taxei şi cum poate fi cineva obligat să o plătească. Însă, în primăvara acestui an, Nicolae Robu a ţinut să precizeze că a renunţat la această taxă pentru că „Direcţia Fiscală spune că are dificultăţi în încadrarea ei în Codul Fiscal”, dar cât va fi el primar „nimeni nu va mai construi case cu turnuleţe”.

Supărat că nu începe realizarea incineratorului de deşeuri, Nicolae Robu a început să-şi pună întrebarea dacă nu cumva cineva încearcă să pună beţe în roate acestui proiect. Primarul Timişoarei a anunţat că intenţionează să informeze chiar Serviciul Român de Informaţii „ca să vadă ce se ascunde în spatele acestor contestaţii care ne împiedică să realizăm acest sistem atât de important pentru Timişoara şi timişoreni, pentru a vedea dacă nu sunt nişte interese oculte”.

Tot din cauza supărării, de data aceasta pentru că timişorenii au aşteptat prea mult după mijloacele de transport şi pentru că staţiile RATT nu au fost curăţate după prima zăpadă, Nicolae Robu îi cerea, la sfârşitul anului trecut, demisia şefului Regiei Autonome de Transport în Comun. Primarul Robu avea şi un plan de rezervă pentru ca Ioan Goia să „zboare” din funcţie şi intenţiona să solicite intervenţia consiliului de administraţie al RATT, însă nici în acest moment Ioan Goia nu şi-a dat demisia.

Nu a reuşit încă să reducă facturile la întreţinere ale timişorenilor, dar primarului Nicolae Robu i-a venit o altă ideea. Şi anume, în februarie, Robu le solicita timişorenilor să „nu consumăm agent termic în mod inutil, să îşi închidă caloriferele pentru a plăti facturi mai mici. Am constatat că de multe ori se ajunge în situaţia de a se sta cu geamurile deschise şi se face risipă de combustibil şi, până la urmă, risipă de bani la cei ce plătesc acele facturi”.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.