Cât câștigă cel mai bine plătit medic de la Spitalul Județean Timișoara....

Cât câștigă cel mai bine plătit medic de la Spitalul Județean Timișoara. Vezi diferențele dintre salariile angajaților din sănătate în Timiș

2
DISTRIBUIȚI

lei_bancnote

148 de lei este cel mai mic salariu al unui angajat din Spitalul Judeţean din Timişoara. Şi nu vorbim despre o infirmieră sau o asistentă, ci despre un medic care se află în anul V de rezidenţiat la Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice. Mai mult de jumătate dintre medicii care lucrează în cel mai mare spital din vestul ţării au salarii care ajung la cel mult 2.000 de lei pe lună. Însă sunt şi câţiva doctori care au lefuri demne de invidiat, mai mari chiar şi decât salariul directorului instituţiei.

Potrivit listei cu situaţia salarizării personalului, publicată pe site-ul Spitalului Judeţean din Timişoara, medicul Elena Bernad este cel mai bine plătit angajat pe luna aprilie a acestui an, cu un salariu de aproape 12.000 de lei. Medicul primar în Cadrul Clinicii de Obstetrică – Ginecologie „Bega” ne-a declarat că, de fapt, primeşte în fiecare lună aproximativ 3.300 de lei, dar pentru că este şi coordonatorul subprogramului de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, în luna aprilie a acestui an i-au mai intrat în cont 9.000 de lei. „Sunt angajată ca medic primar la Maternitatea Bega, dar cu jumătate de normă. În schimb, sunt coordonatorul programului de screening şi am primit aceşti bani retroactiv pe ultimele şase luni, am anumite sporuri pentru că ocup o funcţie de management”, ne-a explicat Elena Bernad.

Dacă Elena Bernad a primit 11.614 lei doar în luna aprilie, şeful Serviciului de Anatomie Patologică are un salariu fix lunar de 9.364 de lei.


Potrivit datelor publicate pe site-ul Spitalului Judeţean Timişoara, nu doar şeful Serviciului este bine plătit, ci şi ceilalţi doctori. Şase din cei zece medici primari şi de specialitate de la Serviciul de Anatomie Patologică primesc unele dintre cele mai mari lefuri din spital, care sunt cuprinse între 5.000 şi 7.300 de lei.

Salarii mari primesc şi doi medici de la cele două clinici de Obstetrică – Ginecologie. Un medic primar de la Maternitatea „Bega” are o leafă de 7.563 de lei pe lună, iar altul de la Maternitatea „Odobescu” are un salariu de 5.973 de lei. Lefuri de peste 5.000 de lei au şi medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Cel mai bine plătit medic de la UPU este Mihai Grecu, şeful Unităţii, care are 6.294 de lei, în timp ce un medic primar de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă primeşte 5.140 de lei. Şi câţiva medici care îi tratează pe bolnavii cu probleme psihice sunt răsplătiţi pentru munca depusă cu salarii de aproape 5.000 de lei. Lefuri care se învârt în jurul acestei sume au şi medicii de la Clinica de Chirurgie Generală, cei de la Medicină Internă, de la Radiologie sau de la Staţia de Hemodializă.

Preotul spitalului, salariu de 1.300 de lei

La Spitalul Judeţean din Timişoara, un preot este mai bine plătit decât un medic rezident. Angajatul în sutană al spitalului care le oferă asistenţă religioasă bolnavilor primeşte pentru slujbele pe care le oficiază un salariu de 1.290 de lei pe lună, în timp ce un medic rezident de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă are o leafă de 617 lei, iar altul de la Cardiologie primeşte 715 lei pe lună.

În ceea ce priveşte salariile conducerii spitalului, din lista cu situaţia salarizării personalului putem afla că managerul Ciprian Bogdan are o leafă de 6.274 de lei, iar directorul medical, Florin Bîrsăşteanu, câştigă cu 24 de lei mai mult decât şeful său.

 

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.