Concurs internațional pentru curajoși: Timișul văzut din paramotor. Programul competiției

Concurs internațional pentru curajoși: Timișul văzut din paramotor. Programul competiției

0
DISTRIBUIȚI

paramotor

Secţia de Paramotor a Clubului Sportiv Universitatea de Vest Timişoara organizează în perioada 15-17 august a treia ediție a unui concurs internaţional la categoria aviaţie ultrauşoară. Competiţia va fi cu participare internaţională şi va include o probă de precizia aterizării şi un concurs de fotografie aeriană şi se va încheia cu o acţiune de simulare de căutare şi salvare a unor persoane dispărute în situaţii de urgenţă.

În prima zi a competiției, 15 august, va avea loc proba de precizia aterizării, în localitatea Gelu, la aproximativ 30 de km de Timişoara.


Această activitate este inclusă în Catalogul Probelor Campionatului Mondial de Paramotor. Organizatorii au pregătit pentru a doua zi o încercare inedită, de fotografie aeriană, concurs ce se va desfăşura la ieşirea din comuna Giroc. Proba vine în întâmpinrea proiectului „România văzută din paramotor”. În ultima zi va fi organizată simularea de căutare şi salvare de persoane dispărute în situaţii de urgenţă, care se va desfăşura în albia râului Timiş, cu plecare din dreptul localităţii Şag. Acţiunea este organizată de Poliţia Românu şi autorităţile locale. Vor fi implicate toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare din judetul Timiş: ISU, Poliţia, SMURD, Serviciul voluntar şi privat pentru situaţii de urgenta Giroc, Cercetaşii României, SALVO Timişoara, grupurile de motociclişti şi ATV precum şi piloţii de paramotor din România, Ungaria şi Serbia. Organizatorii estimează că, la simulare, vor participa aproximativ 200 de persoane. Secţia de Paramotor din cadrul Clublui Sportiv Universitatea de Vest Timișoara a fost înfiinţat în urmă cu trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.