Cum reușea judecătoarea Floriță Boloș să manipuleze sistemul ca să-şi repartizeze sieşi...

Cum reușea judecătoarea Floriță Boloș să manipuleze sistemul ca să-şi repartizeze sieşi dosarele în care dădea sentinţe pe şpagă

0
DISTRIBUIȚI

judecator spaga

Judecătoarea Floriță Boloș de la Judecătoria Ineu, care a fost trimisă în judecată de DNA Timișoara pentru luare de mită ăn formă continuată, abuz în serviciu şi alte infracţiuni, făcea orice pentru ca să rezolve dosarele celor care o şpăguiau. În una dintre discuţiile cu investigatorii sub acoperire ai DGA, judecătoarea le-a explicat că lucrurile întârzie pentru că noul sistem ECRIS, care repartizează aleatoriu dosarele, i-a dat mai mult de cap până a reuşit să-i găsească algoritmul de repartizare. „Şi-o fost perioada asta a noastră de tatonare…Păi dacă nu era… era înainte…în trei săptămâni erau gata…N-am putut face nimic până acuma, nici un fel de aprecieri că unde-ar putea merge.


N-am putut nimic! E! Acuma… Şi-i păcat, na, îi păcat să ajungă la nebuni din ăştia care ce să spun, că toate acţiunile le respinge pe orice excepţie şi pe orice. Ştii, şi m-am gândit, bă, să nu cumva să se lege de procuri, să i se pară ei procurile că de ce, ştii, au şi vânzătorii procuri şi cumpărătorii… Dacă se mai leagă şi de procuri?!…Din te miri ce. Şi spun, nefiind gata ECRIS-ul nu, n-am, n-am putut face, n-aveam nici o orientare. De abia acuma se mai … totuşi, puţin, ştii, mai … se pot face nişte calcule, nici acuma foarte sigur, da”, a explicat judecătoarea.

Într-o altă discuţie, aceasta i-a asigurat pe învestigatori ” la mine, încerc să ajungă la mine şi atuncea ar merge în două săptămâni. Eu nu mai mă duc pe procedura aia de 60 de zile…Asta spun, asta spun că încerc după toate calculele. Că de rest, acuma, ele ar fi în regulă, ştii, dar să nu mai ne ţină 60 de zile ceilalţi. Dacă nu pică, mai încerc. Oricum, ştii, mai încerc după toate calculele, dacă chiar cumva nu pică, o să fac la celelalte, eu ştiu, o renunţare la judecată, pe procedural. Atuncea în 10 zile o anulează”. Când a reuşit să-şi repartizeze sieşi unul dintre dosare, Floriţă Boloş a sunat şi le-a transmis că s-a rezolvat, cerându-le să ignore orice citaţie venită de la alte complete de judecată „o să primeşti două înştiinţări de la alţii doi, pe care nu le iei în considerare, nu răspunzi nimica…Na, acum nu ştiu cât înţelegi tu, da tu faci aşa cum îţi spun io, că aşa îi bine…Tot ce vei primi, vei primi de la mine, pe 6 iunie”.

După ce a reuşit cum poate în noua variantă de ECRIS să-şi repartizeze dosarele, judecătoarea le-a transmis investigatorilor că dacă mai au terenuri pe care vor să ajungă proprietari să se grăbească pentru a înregistra dosarele în instanţă, asta însemnând noi şpăgi de încasat de către magistrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.