Sistemul Timpark a băgat ADP-ul pe pierdere. Vezi constatările Curţii de Conturi...

Sistemul Timpark a băgat ADP-ul pe pierdere. Vezi constatările Curţii de Conturi care l-au făcut pe Robu să anunţe scumpirea tarifelor

0
DISTRIBUIȚI

timpark01_resize

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, anunța la începutul săptămânii reintroducerea plății în parcările din centrul orașului și modificarea implicită a sistemului Timpark pe motiv că ” se abuzează de folosirea acestor parcări pe bază de abonamente şi nu se asigură fluenţă corespunzătoare pentru ele aşa cum trebuie să fie în cazul parcărilor ultracentrale din fiecare oraş”. PRESSALERT.ro a intrat în posesia unui raport recent al Curţii de Conturi, care a efectuat un nou control la Administrarea Domeniului Public SA, unde acţionar unic este Consiliul Local Timişoara.


 Raportul dovedeşte că decizia de scumpire a fost luată pentru că societatea primăriei a intrat pe pierdere după ce s-a aprobat actualul sistem Timpark. Astfel s-a constatat că dacă în primele cinci luni ale anului 2012, ADP a încasat 648.019 lei din administarea parcărilor, în perioada similară din 2013 fiind – 353.288 lei. Situaţii similare s-au înregistrat în cazul ridicărilor de maşini şi al curăţeniei în Primărie şi a WC-urilor publice.

„Având în vedere efectul defavorabil asupra situaţiilor financiare a pierderilor înregistrate pe centrele de profit ale societăţii verificate (1.448.767 lei – efect determinat ca abatere la datele de analiză pe 2012, 2013), auditorii publici externi îţi exprimă rezervele asupra principiului continuităţii activităţii, acesta neputând, în opinia auditorilor, să-şi mai continue activitatea în mod profitabil în condiţiile actuale de limitare a activităţii societăţii de către deliberativul local”, se arată în notă Curţii de Conturi, în care vinovat de situaţia critică de la ADP a fost găsit Consiliul Local Timişoara care a adoptat hotărârea privind introducerea sistemului Timpark. Principalele motive identificate pentru „găurile” de la ADP – dispariţia parcărilor cu plată, limitarea plăţii parcării la sistemul SMS şi doar la sediul ADP şi eliminarea activităţii de blocare – ridicare a maşinilor.

De asemenea, interpretarea după ureche a prevederii introduse conform căreia 50% din sume trebuie să ajungă în bugetul local a făcut ca ADP să plătească aproape 500.000 lei nejustificat, în condiţiile în care plata se putea efectua la încheierea exerciţiului financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.