Kurt Elling, la JazzTM: „După cum v-am promis, fără ploaie, doar dragoste!“...

Kurt Elling, la JazzTM: „După cum v-am promis, fără ploaie, doar dragoste!“ VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

kurt_elling_jazztm_adevarul

Cea de-a doua zi inclusă în festivalul JazzTM, a adus în faţa timişorenilor strânşi în Piaţa Operei un spectacol de calitate, concertul susţinut de vedeta serii, Kurt Elling reuşind să fie pe placul celor aflaţi la faţa locului.

În debutul spectacolului melomanii au avut parte de recitalul celor de la Mario & The Teachers, care, într-o formulă nouă, cu Alin Stoianovici la acordeon, au reuşit să smulgă din start aplauzele spectatorilor. Surpriza serii a venit din partea Manu Delago Handmade, proiectul austriac care şi-a prezentat cel mai nou material discografic numit „Bigger than home”. Muzicianul care a concertat alături de Bjork în turneul Biophilia, a venit cu un show care a explorat o sumedenie de sunete din diverse stiluri muzicale.


Punctul de atracţie al recitalului a fost faptul că muzicienii de pe scenă au oscilat între momente „delicate“ şi explozii de beat-uri electronice, iar fiecare dintre cei patru componenţi ai trupei a „schimbat“ instrumentele. Evident, un plus de şarm l-a constituit „hang“-ul, acel minunat instrument care a creat câteva armonii deosebite la faţa locului, iar aplauzele de final pentru show-ul executat de Isa Kurz (voce, pian), Philipp Moll (bass, synth şi voce), Chris Norz (tobe, efecte) şi Manu Delago (hang, percuţie) au fost cât se poate de justificate.

Vedeta serii, Kurt Elling s-a prezentat în faţa timişorenilor ca un adevărat crooner, multe dintre piesele lui fiind incluse în cel mai recent disc al său, „1619 Broadway Songs from the Brill Buildings”. Încă de la început, celebrul muzician a reuşit să cucerescă audienţa. Spectacolul său a avut parte de o degajare totală din partea celor aflaţi pe scenă şi implicit o stare de bine care s-a propagat în jurul spectatorilor. Printre piesele incluse în recitalul său s-au numărat şi “I Only Have Eyes For You”, din repertoriul The Flamingos, iar bisul cu „La vie en rose“ a fost unul din momentele cele mai savurate de public. Dincolo de prestaţia artistică, americanul a oferit o călătorie fabuloasă în lumea swing, rock and roll şi doo-wop, iar momentele de improvizaţie ale lui Kurt Elling au fost cât se poate de savuroase. La fel şi cele câteva cuvinte spuse în limba română, rostite de muzician la faţa locului. Finalul show-ului a generat şi un foc de artificii care n-a avut nicio legătură cu evenimentul. „După cum v-am promis la început, în seara asta nu avem ploaie. Doar dragoste!“, au fost cuvintele folosite pe post de „motto“ al serii de câştigătorul premiului Grammy, la Timişoara.  Astăzi, de la ora 19.00, Jazz TM continuă cu Iordache, Ilhan Ersahin şi Istanbul Sessions şi David Murray Infinity Quartet featuring Macy Gray.

1 COMENTARIU

  1. am vazut str. marasesti blocata pt ca invitatii sa aiba culoar intre hotel timisoara si scena.

    o intrebare de investigatii pt ziaristi: cazarea a fost pe gratis (cristestii au fost sponsori) sau robu a platit din bani publici cristestilor bani fara sa faca licitatie pt cazare (sau a facut?).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.