Macy Gray, la finalul festivalului „deştept“ JazzTM: „Sunt o virgină în România“...

Macy Gray, la finalul festivalului „deştept“ JazzTM: „Sunt o virgină în România“ GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-859860305">
14_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

Ultima seară inclusă în festivalul JazzTM a adus-o pe scena din Piaţa Operei pe celebra Macy Gray, care, alături de Dave Murray Infinity Quartet, a făcut deliciul publicului prezent la acest spectacol.

Seara de ieri a început cu recitalul lui Iordache, care a delectat publicul cu piese incluse pe cel mai recent material discografic al său, „One Life Left“. Punctul de atracţie al serii pentru urechile care ascultă sound-uri mai „underground“ a fost Ilhan Erşahin Istanbul Sessions. Deşi e influenţat de jazz-ul american, saxofonistul şi compozitorul Ilhan Erşahin a demonstrat că fuziunea dintre diverse stiluri – muzica electronică, rock, reggae şi chiar hip-hop – este de bun augur şi a creat o atmosferă deosebită alături de colegii săi, trompetistul Erik Truffaz, bassistul Alp Ersonmez, bateristul Turgut Alp Bekoglu şi percuţionistul Izzet Kizil. A fost un show în care sonorităţile estului s-au completat la fix cu cele vestice, iar bis-ul executat de ei a fost aplaudat la scenă deschisă. Recitalul celor de la Dave Murray Infinity Quartet featuring Macy Gray a avut două componente distincte: o parte mai necomercială în prima jumătate şi un final mult mai „pentru toată lumea“, în cadrul căruia, la un moment dat, solista care a vândut peste 14 milioane de discuri i-a ridicat de pe scaune şi pe cei aflaţi în zona VIP.

Cu o privire sălbatică şi o voce nebună, Macy Gray a declarat că „este o virgină în România“ (cu referire la faptul că a fost prima ei apariţie în ţara noastră), deşi a mai cântat la Bucureşti. O altă declaraţie făcută pe scenă a fost „atunci când vrem să fim naturali, ne strângem cu trupa şi bem, iar când vrem să fim şi mai naturali, fumăm“. Cu toate acestea, din playlist-ul ei de aseară a lipsit „Smoke 2 joints“ (un cover de-al ei după Sublimes).  Unul din momentele interesante ale show-ului l-a constituit interpretarea piesei “Relating to a psychopath”, melodia care a deschis cel de-al doilea album al artistei, „The ID” din 2001. În varianta de la Timişoara, piesa a sunat absolut fabulos. Desigur, s-au făcut auzite şi compoziţiile proprii ale lui David Murray, inclusiv melodia care dă titlul noului album al acestuia, „Be my monster love”. Spre final, show-ul a fost mult mai vivace. “You’re awfully quiet, let’s make some noise“, a fost îndemnul ce a precedat aplauze prelungite din partea spectatorilor, care au avut parte şi de eternele artificii folosite de muzicieni pentru a „prinde“ publicul de genul „jumătatea stângă să ţipe acum“. Pe parcursul show-ului, artista a schimbat patru ţinute şi, la un moment dat, a apărut într-o rochie verde pe acordurile piesei “Green Satin Dress”. Un alt moment memorabil s-a consumat atunci când în Piaţa Operei s-a auzit „(In My) Solitude”, un standard de jazz compus de Duke Ellington în 1934, iar pentru final urechile celor prezenţi au fost delectate cu o versiune cât se poate de interesantă a hitului ei, “I Try”. Deşi a fost aplaudată frenetic, Macy Gray, alături de cei de la David Murray Infinity Quartet nu s-au mai întors pentru un bis pe scenă.

Una peste alta, artiştii care au urcat pe scena festivalului JazzTM au fost la-nălţime. Prezentatorul spectacolului, Cătălin Ştefănescu, a ţinut să mulţumească echipei tehnice care a făcut ca intervalele dintre recitalurile artiştilor să fie cât se poate de scurte. În plus, a ţinut să mulţumească şi organizatorilor care au pus la cale acest festival „deştept“, fără a menţiona despre cine e vorba.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.