Pedeliștii acuză că primăria a plătit cu un milion de euro în...

Pedeliștii acuză că primăria a plătit cu un milion de euro în plus în schimbul de terenuri pentru Acvariu UPDATE 2 Popoviciu răspunde la replica nervoasă a lui Robu

16
DISTRIBUIȚI

press_conferinta_pdl_popoviciu_TS0001

Primăria Timişoara a mai plătit un milion de euro în plus pentru recupererea subpasajului din Piaţa Victoriei. Informaţia a fost făcută publică astăzi de deputatul PDL Alin Popoviciu care a adus în faţa presei un contract de schimb în care există o factură emisă de către SC. ART.SRL, proprietara Acvariului din centrul oraşului şi a subpasajlui din Piaţa Victoriei, către primărie. Vă reamintim că edilul şef Nicolae Robu s-a lăudat la un an de mandat că nu a dat nimic pentru demolarea acvariului, asta deşi contractul încheiat cu ART prevedea că primăria dă la schimb trei terenuri în valoare de 1 milion de euro pentu demolarea construcţiei de sticlă şi recuperarea subpasajului. Popoviciu a mai completat că „datorită bunăvoinţei angajaţilor din primărie, am intrat în posesia facturii 2013000672 20.03.2013, emisă de SC. ART. SRL 18.03.2013, număr contract schimb imobile denumire contravaloare imobil Piaţa Iancu de Huniade, factură în valoare de 4.635.455, 46 lei –adică un milion de euro pe imobil SAD 3B”. Mai simplu spus, iniţial terenul SAD 3B a fost dat la schimb în luna decembrie contra terenurilor din Piaţa 700 şi a celui de pe Strada Bogdăneşti, cuprinse în schimbul iniţial, după care în luna martie SC ART a emis factură pe ele. Contractul de schimb este o anexă a HCL 205 din 2012. Deputatul Popoviciu a făcut o solicitare publică adresată primarului prin care îi cere să facă publice toate datele contractului cu ART SRL. Momentan, edilul şef Nicolae Robu este plecat la Gratz.

Popoviciu a mai arătat că, în acte, Primăria Timișoara, a dat la schimb cele trei terenuri firmei Art, două dintre ele, iar al treilea, cel care nu era în proprietatea municipalității și pentru care s-a votat de trei ori în plenul consiliului local, a fost dat firmei AL fer SRL.


În plus, o altă neregulă semnalată de Popoviciu este că, în contractul cu ART, este trecut inclusiv terenul menționat mai sus, de pe strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, dat firmei Al Fer SRL.

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu, deși plecat din țară, a ținut să trimită o replică la afirmațiile deputatului Alin Popoviciu. În continuare, mesajul integral al edilului-șef: „Acest personaj numit Alin Popoviciu este atât de josnic încât nu mă pot demite să comentez aberațiile pe care le debitează el. Recent, a afirmat că aș fi fost plecat în străinătate în primul an de mandat timp de 56 de zile, când în realitate am fost plecat doar 16 zile, respectiv că aș fi cheltuit cu plecările din bugetul Primăriei peste 63 mii euro, când în realitate am cheltuit doar 1551 euro. Așadar, ce doresc eu este nu să dau replica unui individ de o asemenea teapă, ci să-i asigur pe timișoreni că nu am dat niciun leu și niciun cm pătrat de teren pentru mutarea acvariului.

Cele trei terenuri despre care se tot vorbește au fost date nu pt mutarea acvariului, ci pt readucerea în patrimoniul Primăriei a subpasajului din Piața Victoriei pe care l-a vândut dl. Ciuhandu, subpasaj amenajat acum așa cum oricine poate vedea coborându-i treptele, și nu în paragina cum a fost vândut. Evident, compensarea contabilă a subpasajului cu cele trei terenuri s-a făcut pe baza unei facturi, dar care nu atrage dupa sine nicio mișcare bănească”.

UPDATE 2 Ca reacție la dezmințirea primarului Nicolae Robu , deputatul Alin Popoviciu a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că „eu îl acuz că a încercat să ascundă valoarea terenurilor și cred că a plătit prea mult pentru subpasaj, ba mai mult, a plătit și demolarea Acvariului chiar dacă s-a înțeles să nu apară și asta în contract”. Popoviciu spune că valoarea terenurilor ar fi fost de 4, 5 milioane de euro și că dacă afacerea ar fi fost corectă, evaluările ar fi fost publice astfel încât să se știe cât au costat terenurile, cât subpasajul și cine a ieșit în pierdere din afacere.

16 COMENTARII

  1. pai ce te miri d-le Popoviciu? si astia ca si voi vor la putere doar pentru a fura .vezi cazul UDREA ,care a aparut in Bucuresti cu degetu’n dos ,iar dupa 10 ani de munca ,,asidua” si un salar de 1500 de euro pe luna a acumulat o avere uriasa ( sa nu-mi spui ca dupa divort si partaj ,asta spune la televizor ca te vor crede marea majoritate). eu nu pricep un singur lucru .toti astia care ati fost la putere de 23 de ani si pana astazi si niciunul nu a facut nimic pentru tara asta ,cum naiba mai aveti tupeu sa apareti in presa ,la televizor si sa dati sfaturi sau sa comentati despre ce greseli fac altii (care si ei au fost la putere ).dar si presa este ca voi asa zisii politicieni .va tot invita sa ne spuneti NIMIC (eu nu v-as invita ) .la asta va pricepeti bine , sa faceti nimic si sa spuneti tot nimic ,desigur pentru popor .

  2. Cine e ma si ratatul asta de Popoviciu,de fapt??? Eu il stiu doar de la B1,sau alte canale tv! Ce a facut el pentru timisoreni de fapt,el cand avea puterea in maini.E usor sa latri acum din opozitie,si sa musti.Are fata si caracter de smenar.LASA-NE!!!!!

  3. Robu nu te mai lua de presscarnati,si vei fi bun in toate.Nu vezi ca sau pus pe tine de 2 luni si iti cauta nod in papura din orice.O adunatura de soricei inculti si suparati!!!

  4. Toti au furat si mai fura incontinuare pe fata cu tupeu la maxim . Tineti minte cum mai fura si costi de la judet cu trupa lui ? Si sa intamplat ceva ? Nimica s a uitat totul . Deacuma n colo fura istia pe care ia ti votat k sa le faceti un bine lor si celor din gasca . Popoviciu a uitat contractul cu cfr ul cu spatiul ila p care la luat aproape moka cu prietenu su de la sustinut director la cfr .

  5. in pierdere a iesit cetateanul timisorean cinstit pentru ca are niste politicieni halosi care cica, il reprezinta. Eroare maxima… plata dubla

  6. Pentru 16 zile petrecute in strainatate de Nicolae Robu s-au platit doar 1551 euro ??? Cine a platit drumul panba la Barcelona si inapoi? Cine a platit drumul pana in Coreea de Sud si inapoi ??? Da’ statul la hotel cine l-a achitat ??? Ca doar nu s-a dus cu trotineta si nu a stat in cort …

    • cit a costat cazarea si consumatia la restaurant a invitatilor la festivalul de jazz? cu alte cuvinte cit a platit primaria hotelului timisoara?

  7. Deputatul PDL, Alin Popoviciu a dat un super tun CFR-ului!!!

    Alin Popoviciu, deputat PDL de Timiş, a închiriat 1000 de metri pătraţi în centrul Timişoarei cu fabuloasa sumă de 1 euro per metrul pătrat.

    Spaţiul închiriat de firma lui Popoviciu, Prozax SRL, aparţine CFR SA, Regionala Timişoara. Super afacerea este mega avantajoasă pentru Popoviciu şi super păguboasă pentru statul român.

    Contractul de atribuire a spaţiului către firma lui Popoviciu, a fost semnat de Valeriu Trică, directorul Regionalei CFR Timişoara în momentul semnării contractului – decembrie 2009.

    Potrivit site-ului pressalert.ro, contractul a fost încheiat pe o perioadă de 15 ani iar spaţiul are teoretic ca destinaţie “activităţi culturale dedicate în mod special copiilor”.

    La solicitarea expresă a firmei Prozax SRL, contractul a fost modificat de conducerea centrală a companiei de căi ferate, condusă de Trică.

    CFR a fost de acord să modifice mai multe clauze din contract doate în defavoarea statului român.

    CFR SA este o companie de stat ce a înregistrat în 2011 pierderi de circa 1,9 miliarde lei, fiind monitorizată de FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

  8. Firma deputatului PD-L Alin Popoviciu, Prozax SRL, a făcut orice pentru a scăpa de amenda primită de la Garda Financiară Timiș pentru că nu a emis bonuri fiscale, ajungând până la a falsifica probe care au fost folosite în instanță. PRESSALERT.ro a dezvăluit în premieră faptul că în 14 septembrie 2009, o echipă de la Garda Financiară Timiș a făcut un control la magazinul din gară al firmei soților Popoviciu şi a descoperit, din nou, că nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate sumele din casa de marcat, existând o diferenţă de peste 600 lei. Deşi era vorba de o firmă recidivistă, s-a dispus amendarea Prozax SRL cu 8.000 lei, confiscarea diferenţei şi suspendarea activităţii pe trei luni. Judecătoria Timișoara a respins plângerea firmei lui Popoviciu împotriva procesului verbal și a menținut sancțiunile, chiar dacă deputatul a susținut că este un control politic.

    Pentru a-şi susţine varianta că a fost un control ilegal şi că s-a făcut un abuz, reprezentanţii firmei Prozax au depus în instanţă şi o chitanţă emisă de unul dintre furnizorii de băuturi răcoritoare, din care reieşea că banii, care nu au putut fi justificaţi şi au confiscaţi, reprezentau contravaloarea unei facturi. Conform documentului, semnat “conform cu originalul, Doroiman Camelia, avocat stagiar”, chitanţa ar fi fost emisă chiar în ziua controlului – 14 septembrie. Garda Financiară a depus în instanţă o notă în care se arată că “societatea comercială verificată, prin avocatul său, în intenţia de a manipula condiţiile de efectuare a controlului (realitatea faptelor) prezintă ca şi justificare Chitanţa seria BQAC nr.1037414-14.09.2009 întocmită în fals întrucât originalul existent la furnizor cu aceeaşi serie şi acelaşi număr poartă data de 15.09.2009″. Ataşat, comisarii au depus şi copiile trimise de furnizor care le confirmă afirmaţiile. În acelaşi document se arată că urmează să fie sesizate instituţiile abilitate pentru fals material şi uz de fals. Firma deputatului Popoviciu a pierdut procesul şi în recurs la Tribunalul Timiş, sancţiunile Gărzii Financiare rămânând irevocabile.

    Avocatul Camelia Doroiman a refuzat să facă orice comentariu pe marginea acestui caz, susţinând că nu are acordul clienţilor, în timp ce deputatul PD-L Alin Popoviciu a declarat “nu ştiu, nu cunosc, nu mă interesează”.

  9. Numele deputatului PD-L Alin Popoviciu apare în mega-dosarul de fraudare a bugetului de stat în care, la solicitarea procurorilor DIICOT, 39 de persoane au fost arestate pentru evaziune, spălare de bani, grup infracţional organizat, prejudiciul fiind de 40 milioane de euro anual. Printre cei puşi sub acuzare de sprijinirea grupării “Butoane” şi a celorlalţi evazionişti se numără şi senatorul Cezar Măgureanu, fost membru PD-L, trecut pe la UNPR şi ajuns la PSD. Conform propunerii de arestare preventivă a procurorilor DIICOT, senatorul a încercat să intervină pentru firmele fiicei şi ginerului său că să nu mai fie controlate. Printre cei nominalizaţi de anchetatori că Măgureanu ar fi intervenit pentru a ajunge la şefii ANAF este şi deputatul PD-L Alin Popoviciu, considerat “un apropiat al conducerii ANAF”. Contactat pentru a spune dacă a fost căutat de Măgurean, aşa cum arată informaţiile procurorilor DIICOT, deputatul Alin Popoviciu a refuzat să comenteze, susţinând”nu mai vorbesc cu voi”.

    UPDATE În propunerile de arestare preventivă a suspecţilor, procurorii DIICOT au notat faptul că “Găzdac Sorin Adrian a luat legărtura cu socrul său, Năgureanu Cezar Mircea, care i-a comunicat că a luat legătura cu Popoviciu Alin, persoană apropiată conducerii ANAF, pentru a-i cere ajutorul în cazul controalelor derulatede ANAF la SC VEGA TRADE COMMODITIES SRL, deţinută de familia Găzdac : “Uite, sunt la SENAT. Am vorbit, iau telefon şi vorbeşti tu cu el, te întâlneşti cu el la Bucureşti. Da? Dar mi-a zis că nu-i nicio problemă să vorbească baiatul cu mine. Şi atunci, mergem acaspă îi iau numărul de telefon al lui Popoviciu, ştii? Că tu vii la mine la Senat și aici, la Deputaţi.. lumea ar fi cel mai bine, ştii”?”. Ulterior, în 5 martie “Găzdac Sorin Adrian a luat legătura cu deputatul Popoviciu Alin pentru a se interesa dacă a luat legătura cu persoanele cu funcţii decizionale din cadrul ANAF capabile să îl ajute în situaţia controlului de la SC VEGA TRADE COMMODITIES. ” Adrian Găzdac mă numesc, sun din partea domnului Măgureanu, sunt ginerele dînsului. A vorbit lunea trecută cu dumneavoastră în plen… Şi voiam să mă întâlnesc şi eu cu dumneavoastră când aveţi timp”.

  10. Deputatul PD-L Alin Popoviciu a minţit, în această seară, fără să clipească, în direct, la emisiunea “Realitatea te priveşte”, susţinând cu nonşalanţă că “diferenţa dintre mine şi domnul Prigoană este că eu nu am nici o afacere cu statul”. Parlamentarul portocaliu s-a făcut că uită de super-afacerea cu închirierea Clubului CFR dezvăluită, în exclusivitate, de PRESSALERT.ro în luna martie. Vă reamintim că firma Prozax SRL, în care deputatul este asociat, a încheiat un contract cu regioanala CFR prin care cei 10.000 de metri pătraţi ai clubului din centrul Timişoarei au fost închiriaţi pe 15 ani cu doar 4000 lei pe lună. Asta în condiţiile în care preţul pieţei este undeva de aproximativ 20 de euro pe metru pătrat. Contractul a fost semnat din partea companiei de stat de Valeriu Trică, colegul de partid şi de campanie al deputatului.

    De altfel, pe tot parcursul emisiunii de la Realitatea TV, deputatul Popoviciu a reuşit să irite pe toată lumea cu replicile sale atotştiutoare, chiar dacă uneori nici măcar n-a înţeles despre ce se discuta. “Sunt stupefiat. Acest tupeu care-l au aceşti tipi de genul celui care ne vorbeşte.(…)Lucrurile merg din ce în ce mai rău pentru că ne conduc oameni gen Popoviciu, care se pricep la toate”, a comentat primarul Radu Mazăre, uimit de lecţia pe care pedelistul i-a ţinut-o despre cum ar trebui să reducă numărul de angajaţi din Primăria Constanţa.

  11. mah Johnny (laba)
    in china domnu Robu o durmit la un fost studenta di-al sau care io pletit si drumu’ asa ca primaria no dat un ban.
    mincinosule si carcotasule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.