Povestea „campioanei” bacalaureatului din Timiș. Ce medie a obținut cea mai serioasă...

Povestea „campioanei” bacalaureatului din Timiș. Ce medie a obținut cea mai serioasă fată din generația ei

3
DISTRIBUIȚI

PhotoSESSION114(1)

„Pot și voi reuși. Uită-te la mine!” Așa funcționează Cris. Cristina Maria Cepeha, cea care a luat cea mai mare medie din județul Timiș la bacalaureat. Brunetă, sigură pe ea, cu replicile mereu pe fază, o și vezi peste niște ani în halat alb, o „doamnă doctor” cu stetoscopul după gât.

Cea mai mare medie la examenul de bacalaureat din acest an, 9,93, a avut-o o tânără care nu a ajuns încă la vârsta legală a maturității. Cristina, absolventă a Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”, va împlini 18 ani pe 18 iulie. ”Toată viața am fost «cea mai mica» – cea mai mica din grupa de grădiniță, cea mai mica de la școală. Dar, vorba aceea – buturuga mica răstoarnă carul mare”, spune Cristina. Fiica profesoarei de fizică de la școala din Remetea Mare și a directorului Agenției Regionale de Mediu, Dănuț Mihai Cepeha, a terminat liceul prima și a intrat prima la liceu cu patru ani în urmă când, cu o medie de 9,84 s-a calificat cea dintâi la profilul ei – pedagogic – învățător – educatoare.

După proverbialul stat cu burta pe carte, Cristina spune că bacalaureatul i s-a părut un examen mediu.


Se aștepta să ia note mari, dar nici chiar să fie cea mai tare din județ. După anunțarea rezultatelor a fost invitată la o televiziune locală, apoi s-a grăbit acasă. ”Am de învățat pentru admitere”, ne-a spus. Adică, e cam tot ce a făcut anul acesta – a învățat. După opt ani de loc I cu coroniță și premii II și III la liceu, Cristina nu are nevoie de meditații. Pur și simplu e sârguincioasă și învață singură. „Întotdeauna am fost ambițioasă și poate puțin perfecționistă. De mică. Am intrat prima la secția mea la liceu”. Modele în viață? Nu are așa ceva. ”Consider că e important să înveți. Cea mai mare parte a informațiilor pe care le acumulezi în viață le înveți în liceu și în facultate, și de aceea e important să înveți. Nu cred că am un model anume în viață, dar cred că de la oricine și din orice poți învăța. Mie îmi place să analizez părțile bune ale fiecăruia și să învăț din ele. Am avut profesori minunați la școală care m-am învățat nu atât materia lor, cât să fiu un om bun”, explică tânăra.

Unul dintre jocurile ei preferate din copilărie era cel ”de-a doamna”. Seriozitatea era cuvântul de ordine. Când a crescut, l-a citit pe Tudor Chirilă („Exerciții de echilibru” e ultima carte citită) și nu a ratat niciun episod din serialul american „Anatomia lui Grey”. A decis că în toamnă va merge la Medicină. ”Voi face Medicină generală  și rămâne să văd de ce o să mă simt atrasă în timpul facultății”.

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.