Prefectul Eugen Dogariu este și subprefect. Cum s-a ajuns la situația inedită...

Prefectul Eugen Dogariu este și subprefect. Cum s-a ajuns la situația inedită UPDATE Fostul prefect Băcală vine din urmă

1
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu

Situație bizară în Timiș: prefectul este deopotrivă și subprefect. După ce a contestat în instanță faptul că nu i s-a recunoscut statutul de înalt funcționar public în timpul guvernării Boc 2, Eugen Dogariu a câștigat zilele trecute procesul definitiv și irevocabil, la Curtea de Apel Timișoara. Instanța a decis ca el să fie și despăgubit în cuantumul salariilor aferente.

”Eu ajung să iau acești bani datorită comportamentului abuziv al guvernului Boc 2 care nu a vrut să pună în aplicare ceea ce e era legal”, explică prefectul. După ce a fost supbprefect în două etape – martie 2009 – octombrie 2009 și apoi decembrie 2009 – februarie 2010, Eugen Dogariu este, din mai 2012, prefect. Ceea ce nu este puțin știut este că el este de fapt prefect detașat, tocmai pentru că nu i-a fost recunoscut până acum statutul de înalt funcționar public.


Finalitatea procesului  în care Dogariu a contestat acțiunea guvernului Boc 2 din 2009 nu face decât să îi aducă recunoașterea statutului de înalt funcționar public, obținut conform concursului pentru funcția de subprefect susținut la momentul respectiv.

Concret, după publicarea hotărârii instanței, Eugen Dogariu devine subprefect ”cu acte în regulă” și are toate șansele să devină și prefect ”plin”. ”Finalitatea acelui proces era recunoașterea acestei calități de înalt funcționar public. Dacă până acum am fost prefect cu detașare pe postul vacant de prefect, acum, după ce hotărârea instanței va fi adusă la cunoștința guvernului, conform deciziei mi se va recunoaște concursul  și voi fi numit subprefect, iar guvernul poate să îmi aplice mobilitatea și să mă numească prefect”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Eugen Dogariu.

UPDATE Fostul prefect Mircea Băcală a deschis și el un proces similar cu cel al lui Eugen Dogariu, contestând faptul că nu i s-a recunoscut statutul de înalt funcționar public, însă până acum a fost mai puțin norocos.”Din păcate, în România au fost multe cazuri similare în care instanțele au dat soluții diferite. În concluzie nu pot să mă bazez pe soluția obișnuită de colegul meu Eugen Dogariu. Dacă aș invoca sentința lui, ar fi ca și când te-ai plânge mamei că fratelui tău i-a dat ceva și ție nu. Eu trebuie să mă lupt cu armele mele”, a declarat Băcală, pentru PRESSALERT.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.