EXCLUSIV Primarul din Zărand, cel care l-a denunţat de Dan Diaconescu pentru...

EXCLUSIV Primarul din Zărand, cel care l-a denunţat de Dan Diaconescu pentru şantaj, reţinut pentru luare de mită. Vezi în ce alt dosar a apărut numele edilului UPDATE 1 Acuzaţiile DNA

1
DISTRIBUIȚI

primar zarand

Florin Moţ, primarul comunei arădene Zărand, cel care l-a acuzat pe Dan Diaconescu în 2010 de şantaj, a fost prins, astăzi, în flagrant de luare de mită de către DNA Oradea. Conform primelor informaţii, primarul a fost prins primind de la un denunţător 10.000 euro, după ce anterior a mai primit o tranşă de bani.

Numele primarului Moţ a apărut şi în dosarul în care a fost trimisă în judecată judecătoarea Florică Boloş de la Judecătoria Ineu pentru fapte de corupţie de către procurorii anticorupţie din Timişoarapentru fapte de corupţie . Ancheta acestora a plecat de la faptul că într-un dosar ” având ca obiect obligaţia de a face şi prestaţie tabulară, cointeresată material de numitul Moţ Ion-Florin – primar al comunei Zărand, jud. Arad, numita Boloş Floriţă, preşedinte al Judecătoriei Ineu la acea dată, a pronunţat în mod nelegal sentinţa nr.397/17.03.2011, încălcând în mod intenţionat normele procedurale privind competenţa teritorială şi calitatea procesuală a părţilor, legislaţia privind taxele judiciare. De asemenea, prin sentinţa civilă nr.1554/13.10.2011, pronunţată în dosarul nr.2165/246/2011, magistratul Boloş Floriţă, în calitate de preşedinte de complet de judecată, a dispus intabularea în cartea funciară a dreptului de proprietate asupra  unui apartament, în schimbul primirii unei sume de bani de la numitul Bociort Ioan(…)Pe parcursul procesului, între numitul Moţ Ion-Florin şi reclamantul interpus de acesta, numitul Luţai Adrian-Ilie, au intervenit neînţelegeri asupra modalităţilor formale ulterioare, prin care terenul să fie transmis în proprietatea numitului Moţ Ion-Florin şi asupra recompensei cuvenite numitului Luţai Adrian-llie, pentru implicarea sa în circulaţia juridică a terenului”.


Pentru că nu s-a putut dovedi şpaga dată de Moţ acesta a primit neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de dare de mită.

UPDATE 1 DNA a confirmat că primarul Moţ a fost reţinut după ce  a fost prins în flagrant primind 10.000 euro şi că este cercetat penal pentru luare de mită şi spălare de bani. „În perioada aprilie – iulie 2013, învinuitul Moț Ion Florin, în calitate de primar al comunei Zărand, jud. Arad, respectiv președinte al Comisiei Locale de Aplicare a Legilor Fondului Funciar Zărand, a acceptat promisiunea de a primi suma de 40.000 euro, de la un denunțător, cu titlu de mită. Moț Ion Florin a acceptat să primească acești bani pentru ca, în virtutea funcțiilor deținute mai sus, să semneze/avizeze mai multe documente (planuri de încadrare în tarla și certificatele fiscale aferente) necesare denunțătorului pentru a înscrie în Cartea funciară dreptul de proprietate asupra unui teren în suprafață de 250 ha situat pe raza comunei Zărand. Din suma de 40.000 euro acceptată, învinuitul Moț Ion Florin a primit de la denunțător, în două tranșe, sumele de 5.000 lei și 250 euro în cursul lunilor mai și iunie 2013. Cu ocazia primirii sumei de 5.000 lei, în data de 29 mai 2013, pentru ascunde adevărata proveniență, Moț Ion Florin a disimulat primirea cu titlu de mită a banilor sub forma unui contract de împrumut încheiat cu denunțătorul”, se arată în comunicatul DNA. Procurorii au beneficiat de sprijinul DGA şi SRI Bihor.

1 COMENTARIU

  1. Se cunosc marii delapidatori si jefuitori de tara.
    De ce pedepsirea lor si confiscarea averilor ilicite se musamalizeaza?
    De ce trebuiesc sa fie prinsi numai prin flagrant?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.